Yarın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplanacak olan kabine toplantısından sonra kısıtlamaların kaldırılması bekleniyor.

Sokağa Çıkma Yasakları Kaldırılıyor Mu?

1 Mart 2021 tarihinden itibaren sokağa çıkma yasaklarının kaldırılacağı ve hatta kısıtlamaların il bazlı gevşetileceği öğrenildi. Bildiğiniz üzere sağlık bakanı tarafından bir tablo paylaşıldı. Paylaşılan tabloda 100 bin kişi içerisinde illerdeki vaka sayıları görülmeye başlandı.

Sokağa çıkma yasağında il bazlı saat değişikliği yapılması tahmin edilirken, hafta sonu yasaklarının kaldırılacağı ve akşam kısıtlamalarının da esnetileceği düşünülmektedir.

Restoran Kısıtlamaları Kaldırılıyor!

Hükümet kaynaklarından alınan bilgilere göre 3 aydır kapalı olan ve yalnızca paket servis ile çalışma gösteren kafelerin ve restoranların durumunun gevşetileceği duyuruldu. Vaka sayılarının az olduğu illerde restoran ve kafeler belirli şartlarla açılacak.

Örneğin, kafelerde ve restoranlarda müşterilerin en fazla 45 dakika oturabilmesi, kapalı alanlarda 10 kişilik kapasite varsa en fazla 3 kişi, açık alanlarda ise 10 kişilik kapasite varsa en fazla 5 kişi alınacaktır.