Dolar kurunun düşmesiyle pek çok işletmede fiyatlar incelenmeye başlandı. Zincir marketler sebepsiz yere ekstra zam getirince bakın ne oldu?

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, dolar kurundaki düşüşten sonra bazı işletmeleri denetlemeye aldı. Ünlü marketlere binlerce liralık ceza kesildi. 
Doların düşmesinden sonra pek çok işletme fiyatlarda indirime giderken, ünlü marketler tam aksine yüzde 30 zam yaptı. Et ve peynir ürünleri grubuna yüzde 20 sebepsiz zam yapan o marketler yakalandı. 5 market ceza ödedi.

Marketlerin kırmızı et, tavuk kanadı, beyaz peynir, beyaz et, kaşar peyniri gibi ürünlerde alış maliyetleri artmamasına karşın yaptıkları zam oranlarının ticareti bozucu ve vatandaşı mağdur eden faaliyet olarak değerlendirildiği belirtildi.

Kurul, 81 ilden gelen vatandaş şikayetlerini inceledi. Bazı marketlerde alış fiyatları ile satış fiyatları arasında yapılan incelemede, yapılan zamların alış fiyatları aynı olmasına rağmen yapıldığı belirlendi.
Marketler 14 bin lira ila 144 bin lira arasında ceza ödeyecek! Sebepsiz yere gereksiz zam getiren marketlerin yeni cezası belli olurken, son denetimde ceza alan 5 market şunlar oldu: A101, Bim, Şok, CarrefourSa ile Metro.