HaberTS- Haber Servisi- Son yıllarda internet ve akıllı telefonların çok hızlı bir şekilde yayılması, sosyal mecraları da doğurmuştu. Adı üstünde sosyal mecra, bu mecralarda insanlar sosyal hayatlarını yaşıyor ve sevdikleri ile paylaşıma açıyor. Şu an ülke yönetiminde bir sosyal medya sıkıntısı aldı başını gidiyor; öncelikle Netflix adı verilen program ile ilgili görüşmeler yapıldı ve sansür yasağı getirilmesi istendi. Bunlar yapılmadı ki insanlar özellikle genç nesil çok büyük tepki gösterdi. Şimdi bütün sosyal mecralarda düzenleme yapılmak için çabalanıyor; bu şekil de sözde insanlar daha iyi korunacakmış ama bu programlar gençler kayıp mı oluyor o da çok başka bir konu. Sosyal medya da yapılacak düzenlemeler ne olacak? İşte detaylar

Sosyal medyada kısıtlama olacak

Şu an açık bir şekil de değil, yumuşatılarak açıklanmaya çalışılıyor ama bunun en açık şekli sosyal medya da kısıtlama gelecek. Şu an tam olarak açıklamalar yapılmasa da genel hatları ile yapılacak düzenlemeler Türkiye de çok kullanılan video ve fotoğraf içerikli sitelere uygulanacak. Bu konu yine gençlerin hoşuna gidecek bir konu olmayacak. Genlerimiz bizim belirli kapasiteye sahip gençler ve onlara açtığımız okullarda düzgün eğitim verebilsek şimdi bu tip konularla uğraşmazdık. Sosyal medya köklü kapansa ne değişecek; günümüz iktidarı bu güne kadar çok güçlü gelse bile yapılan bu hamleler, onlara ciddi bir oy kaybı yaşatabilir. Türkiye de en yüksek nüfus oranı genç nüfusta var ve onların oyu gelecek seçim içinde çok önemli gözüküyor. Şu an yapılan hamlenin 1 ay önce tekrar gündeme gelmesi ile çok büyük tepki aldığını görmüştük.

Öncelik ekonomi olmalı

Hep İslam ahlakından bahseden bir ülke olduk evet, dinimizce ahlak her şeyden önce gelir. Biz bunu kabul ediyoruz ama dinimizce öncelik sırlaması da böyle değildir; ülke olarak devletin görevi halkına iyi bakmaktır. Bu da Türkiye’nin ilk önceliğinin ekonomi olması gerektiğini söylüyor; son yıllarda ülkemiz üstünde birçok oyun dönerken biz ekonomiye yönelmez ve bu tip şeylere vakit ayırırsak maalesef ki tren kaçmış olacak. Kaçan terende biz de çok lazım şeyler olduğunu asla unutmayalım. Biz gençlerimize başka konularda sahip olalım, onlar Türk genci asil kanları onları uyandıracaktır.

Editör: TE Bilişim