Toplantının  divan başkanı Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Prof Necmi Kurt,  divan üyeleri TAKADEMİ Kurucular Kurulu Başkanı Hüseyin Ayaz, Bahçelievler Trabzonlular Derneği Onursal Başkanı Ahmet Hocaoğlu,  Şişli Belediyesi eski Başkan Yardımcısı S.Tayfun Kahyaoğlu  Çakıroğlu, Eğitim Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Berrin Çakıroğlu oldular.

Gündem hakkında açıklamalarda bulunan TAKADEM Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi Kurucular Kurulu Başkanı Hüseyin Ayaz;

Bu istişare toplantılarımızın  birincisi 05 Kasım 2017 Pazar günü İstanbul Bakırköy Botanik Restaurantta yapıldı. İkincisi  13 Mayıs 2017 tarihinde Fatih Vatan Caddesi Akgün Otelde gerçekleştirildi.  Bugün 3.nü Güngören Belediyesi Cevizli Sosyal tesislerinde sizlerle birlikte yapıyoruz.

Bölge İstişare toplantılarımızın devamı 05 01 2019 Pazar günü  Kocaeli Trabzonlular Derneğinde, İzmit Bursa Yalova Adapazarı Düzce  Bolu Trabzon STK temsilcileriyle birlikte yapacağız.

Şubat 2019  sonu İstanbul Anadolu yakası Trabzon STK larımızla Üsküdar da ve 2019 yılı Mart  ayı içinde de Adana Antalya Mersin K.Maraş’Trabzon STK larımızla Antalya’da 05 Mayıs 2019 Pazar günü  Trabzon ve çevre il STK  larımızla Trabzon Yıldızlı Akpınar Restaurantta.  Ekim 2019 da  Zonguldak ve devamında Ankara 2020 yılı içinde son olarak iki gün sürecek ülke genelindeki STK Başkanları istişare toplantısı İzmit Karatepe Bolu Abant'ta bölgelerinde bir tesiste konaklamalı olarak gerçekleştireceğiz.

TAKADEMİ’nin Kurucu kurul başkanı Hüseyin Ayaz;Trabzon  STK larına çeyrek yüz hizmet etmiş  kişilerin deneyimleri ile yaptıkları istişareler sonucu ortaya çıkan, Trabzon - Karadeniz ve ülke geneline ve Avrupa ya uzanacak Trabzonlu STK’lara Akademik boyut kazandıracak çok önemli bir proje olduğunu belirterek konuşmasına başladı.

Hüseyin Ayaz; Biz kurucu kulu üyeleri olarak yapmış olduğumuz istişareler neticesinde 2019 Yılının Ocak ayı içerisine resmi kuruluşumuzu İl Dernek müdürlüğüne teslim ederek TAKADEMİNİN STK resmi ayağını tamamlamış olacağız.

TAKADEMİ’nin Kurucu kurulunu daveti sonucunda,Ülke genelinde faaliyette olan  tüm Trabzon STK’lardan katılım sağlayan STK temsilcileriyle  birlikte TAKADEMİ Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi 

Trabzonlu Akademisyenler Meclisi, Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Meclisi, Trabzon STK  kadın girişimciler meclisi, Trabzon STK gençlik meclisi organları seçimleri yapılacaktır.Tüm bu organlarla birlikte

2019 yılının Nisan ayı içinde yapılacak olağan genel kurulumuza çok daha güçlü hazırlanabilmek için Akademik ve STK Deneyimi yüksek büyüklerimizden Prof Dr Necmi Kurt Hocamızın Başkanlığında çalışmalarımızın devam etmek istediğimizi, Mayıs 2017 tarihinden buyana bir çok platformda belirtmiş bu önerimizi kurucular kurulu çalışma arkadaşlarım adına bugün bir kez daha toplantıya katılan STK başkan ve temsilcilerimizin ve Basın mensupları huzurunda tekrar belirtmek isterim.

Trabzon'un dertleriyle dertlenen değerlerimiz Ülke genelinde faaliyette olan  tüm Trabzon  STK’nı deneyim ve projeleriyle, başlatılan bu çalışmalarımıza değer katmak üzere, TAKADEMİ çatısı altında, Trabzon'un Tanınırlılığını ve Vizyonunu çok daha yukarılara taşımaya  davet ediyorum. Dedi.

Ömer Karakaş / HaberTS İstanbul Sorumlusu