Ramazan ayı içinde ibadete açılması planlanan Taksim Camii'nin temeli bundan 4 yıl önce atıldı. Camii'deki çalışmalar son sürat devam ediyor. Geriye birkaç küçük detay kaldı. Büyük kısmı tamamlanan Taksim Camii'nin içinden ilk kez görüntüler paylaşıldı...

17 Şubat 2017'de temeli atılan ve mimarları Şefik Birkiye ve Selim Dalaman olan Taksim Camii, çok yakında tüm görkemiyle ibadete açılacak.

İçerisinde konferans, sergi salonları ve otoparkın yer alacağı Camii, Ramazan ayında açılacak. Arsa alanı 2.482 metrekare olan camideki çalışmalar sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde sürüyor.

İç kısımlardaki boyama işleri sona erdi sayılır. Namaz alanları, camlar ve ahşap duvar kaplamalarda işlemler bitmek üzere. Hattat Davut Bektaş ve Nakkaş Adem Turan tarafından hazırlanan hat yazıları da montajla yerine takıldı.

Camiinin hatlarındaki kubbe göbek yazısında Fatiha Suresi, kubbe kasnağında Ali İmran suresi, orta kuşak yazısında Bakara Suresi'nin 285 ve 286. ayetleri ile Haşr Suresi'nin 20-24. ayetleri, giriş kubbesi göbek yazısında İhlas Suresi, giriş kubbesi kasnak yazısında Ayet-el Kürsi ve sonraki ayet, ana kapı üstü yazısında Nisa Suresi 103. ayetinin son kısmı ve İstiklal girişi kapı üstü yazısında ise Ra'd Suresinin 24. ayeti yer alıyor.

6 hat levhadan birine "Allah" lafzı asıldı. Diğer levhaların montajı devam ediyor. Asılacak diğer hat levhalarda Muhammed, Ebubekir, Ömer, Osman, Ali isimleri yazıyor. Taş ve ahşap kaplama işleri bitti, elektrik ve mekanik testler tamamlandı. Ana kapı çok yakında yerine takılacak. %99'u tamamlanan Taksim Camii'nden gelen ilk görüntüler mestetti.

Taksim Camii Özellikleri

Taksim Camii 960 kişi kapasitelidir.

2 adet minaresi bulunmaktadır.

Minare yüksekliği 30 metredir.

Kubbe yüksekliği 9.6 metredir.

Art deco mimarisi ile inşa edilmektedir.