HaberTS-Haber Servisi- Dünya’da yaklaşık 80 yıldır büyük bir savaş yaşanmıyordu; dünya ülkeleri ne kadar gerilse de bazı ülkelerin küçük savaşları dışında sıcak olaylar yaşanmadı.  3 gün önce bir haberimiz de Tayvan ABD’den hava savunma sistemi almış ve Çin bu işi hiçte olumlu bakmamış demiştik. ABD ve Çin arasında büyük gerilime neden olan bu olay, daha sonrasında hava savunma sitemini alan Tayvan ve Çin arasında ’da yaşandı. Bugün Tayvan aldığı hava savunma sitemlerini denedi, bunu yaparken de nedense Çin sınırında yaptı ve Çin’e karşı bir gövde gösterisine döndü iş. Çin bu olaya nasıl cevap verecek? Asıl sorumuz bu olmalı, işte detaylar

Tayvan ve Çin arasında savaş çıkar mı?

Bu iki ülke arasında savaş çıkar mı? Yenidünya savaşı Asya’dan mı çıkacak sorusu dünyaca gündeme gelmeye başladı. ABD ve Çin arasında yaşanan gerilimden dolayı ABD okları sürekli Çin üzerine çeviriyor ve her anlamda çin2i sıkıştırmaya başladı. Bu nedenden dolayı Çin önce Hindistan daha sonrasında Tayvan ile gerginlik yaşadı, bu gerginlikler onun prestijini sarsmaya yönelik olaylar olsa da Çin kendinden hiçbir şey kaybetmiş değil. İsterse bir günde tayvan2ın hepsini yok edebilecek güce sahip ama bunu yaptığı an dünya liderlik isteği bitmiş olur. Çin bu hareketlerden dolayı korkmuş olduğu için değil tam tersi ABD’nin yaptığı oyunlara gelmemek için susuyor ve bir patlarsa Tayvan yerle bir olabilir.

ABD bir gün hesap verir

ABD hala dünyayı karıştırmaya çalışıyor; dünya da kim büyümeye başlasa hemen onun ayağına taş atıp yok etmek için uğraş veriyor. Son örneğini de Çin’de gördük; Çin ne zaman büyümeye ve dünya üzerinde etki yaratamaya başladı, o günden sonra ABD’nin uğraş noktası oldu. ABD her olayda Çin’e bir suç bulup atıyor; Çin buna bir karşılık verecektir. ABD, Çin üzerinden büyük prim sağlıyor ama bununla yetinmiyor. ABD dünyanın en büyüğü olmaktan ve bu koltukta kalmaktan başka bir şey istemiyor; bu şansa da ömür boyu sahip olamayacak.