Bugün saat 14.00’te TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yönetiminde toplanan mecliste hemen hemen tüm milletvekilleri oy vermek için hazır bulundu. Oylamaya geçilmeden önce AK Parti ve diğer muhalefet partilerinin sözcüleri Libya tezkeresine bakış açılarını içeren bir değerlendirme yaptı. AK Parti ve MHP milletvekilleri dışında diğer vekiller tezkerenin onaylanmaması gerektiğini savundu. Hükümet ve MHP ise Libya tezkeresinin gerekliliği hakkında konuştu.

Partilerin Grup Başkanvekilleri tarafından yapılan konuşmaların ardından mecliste oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonucunda Libya’ya tezkere kararını kabul edenlerin oyu 325 olurken, tezkereye ret oyu verenlerin sayısı ise 184’de kaldı. Böylece Türk askerinin Libya’ya gitmesinin önünde siyasi bir engel kalmadı.

Meclis Tatilken Olağanüstü Toplanıldı

Normalde tatil döneminde olan milletvekillerinden CHP’li vekiller olağanüstü bir şekilde toplanılmasının usül yönünden uygun olmadığını savundu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise milletvekillerini toplantıya çağırmadığını, sadece Genel Kurulu toplantıya çağırdığını belirterek hukuka aykırı bir işlem yürütülmediğini belirtti.