2+1 ve 3+1 seçeneklerinin 240 ay vadeyle satın alınabileceği projelere kısa zamanda başlanacağı açıklanmıştı. Bu konutlara başvurma tarihinin ise 16 Aralık 2019 Pazartesi günü başvuruların alınacağı açıklandı. 15 Ocak 2020 tarihine kadar sürecek olan başvuru döneminde vatandaşların talepleri alınacak ve yapılacak olan incelemeden sonra 100,000 rakamının üzerine çıkılması durumunda kura ile hak sahipleri belirlenecek. Projeye başvurmak isteyen vatandaşlar Ziraat Bankası Şubelerinden başvuru bedelinin yatırılması suretiyle başvurularını yapabilecek.

Yapılan açıklamada 2+1 evler için başvurmak isteyenlerin 500 lira, 3+1 evlere başvurmak isteyenlerin ise 1000 liralık bir bedel ödemesi gerektiği belirtildi. Hak sahibi olunamaması durumunda ise bu ücretlerin iade edileceği açıklandı.

TOKİ tarafından ülke genelinde yapılacak olan 100,000 konut projesi için başvuru şartları da açıklandı. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul yetimleri, en az % 40 ve üzeri engelli raporuna sahip kişiler ve emekliler herhangi bir maddi şarta gerek kalmadan başvuru yapabilecek. Bunun dışında başvurmak isteyen vatandaşların kendi üzerlerine ev olmaması ve hane gelirinin 5,500 lirayı aşmaması gerekiyor. Ayrıca başvurulacak olan şehirde en az 1 yıl ikamet etmiş olma şartı da başvurularda aranacak.