Ailesiyle beraber Fransa’da yaşayan bir gurbeçi vatandaş, korona virüsün en etkin olduğu bölgeden Türkiye’ye gelmesine rağmen durumu gizleyerek hem hayatını kaybetti, hem de onlarca kişiyi olumsuz etkiledi.

Alınan bilgilere göre E.Y. isimli 62 yaşındaki Trabzonlu bir vatandaş bir yakınını kaybetmesinin üzerine cenaze törenine katılmak için 9 Mart 2020 tarihinde önce İstanbul’a, oradan da Trabzon’a vardı. Şehre geldiğinde yurt dışından geldiğini yakınlarından gizleyen E.Y., kendisine 14 gün boyunca dış yaşamdan izole kalması yönündeki tebliği de göz ardı ederek cenaze törenine katıldı. Burada çok sayıda insanla yakın temasa geçen E.Y., cenaze töreninden sonra Of’a giderek burada kalmaya devam etti.

2 gün Of’ta kalan gurbetçi vatandaş ateşinin yükselmesiyle birlikte Of Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Dahiliye doktorundan da yurt dışından geldiği bilgisini gizleyen E.Y. korona virüsü testine tabi tutulsa da sonucu negatif çıktı. Kendisine yazılan ilaçları kullanmasına rağmen düzelme görülmeyen E.Y. 1 gün sonra yeniden hastaneye kaldırıldı. Tekrar test uygulanan vatandaşın sonucu negatif çıkması üzerine yine işlem yapılmadı. Bundan 4 gün geçtikten sonra bu kez Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden gurbetçi vatandaşın buradaki testi pozitif çıktı. 4 gün hastanede yatan talihsiz vatandaş hayatını kaybetti. Gurbetçi E.Y.’nin temas ettiği kişiler de tedbir amaçlı karantinaya alınırken, şimdiye kadar bu kapsamdaki 2 kişinin testlerinin pozitif çıktığı açıklandı.