Türkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısı Ağustos ayı sonu itibarıyla 21 milyon 863 bin 854 olarak açıklanırken Interpress’in Emniyet Genel Müdürlüğü verilerinden elde ettiği bilgilere göre, yılbaşından Eylül ayı sonuna kadar meydana gelen 306 bin 813 trafik kazasında 2 bin 722 kişinin hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Bu kazalarda 232 bin 310 vatandaşımız da yaralandı. Son Eylül ayında da 36 bin 497 kazada 370 kişi yaşamını yitirirken bu kazalarda 30 bin 567 insanımızın ise yaralandığı belirlendi.

Aşırı hız ve yandan çarpma …

İncelemeye göre, en çok kaza oluş şekli yandan çarpma şeklinde olurken yayaya çarpma ve yoldan çıkmada en çok görülen kaza türlerinden oldu. En çok kaza sürücü kusurlarından meydana gelirken, aşırı hız, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama ve yanlış manevra ile arkadan çarpma sürücülerin en fazla kazaya sebebiyet verdikleri hatalar olarak dikkat çekti. 

 

En çok kazaya karışan araç otomobil kaza olan şehir ise İstanbul…

Trafik kazaları ile ilgili medyaya yılbaşından bu yana 586 bin 89 haber yansırken verilere göre, trafik kazalarına karışan araç cinslerine bakıldığında en fazla kazaya karışan araçların otomobil olduğu görüldü. Otomobilleri kamyonet ve motosikletlerin karıştığı kazalar izledi. Son dokuz ayda en fazla ölüm veya yaralanmalı kaza meydana gelen ilimiz 11 bin 553 kaza ile İstanbul olurken bu ilimizi 9 bin 236 kaza ile Ankara ve 7 bin 959 kaza ile İzmir’in takip ettiği anlaşıldı.