Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantıları bugün başladı. Toplantıda gündem dışı söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e Trabzon Akvaryum’un ücretleri konusunda bir şey yapılıp yapılmayacağını sordu.

Bunun üzerine Başkan Ahmet Metin Genç, “Özellikli projemiz oldu. Farkı da bordo mavi balıklarımız var. Onları da özel getirttim. Gerçekten özel getirttim. Şampiyon balıklar olarak orada teşhir ediyoruz” dedi.

Ardından Trabzon Akvaryum’un, fiyatı ile İstanbul, Ankara ve Antalya fiyatlarını sıralayan Başkan Genç, “Tabiki gönül ister ki daha uygun fiyatlar olsun. Bu manada şuanki koşullar itibariyle bunu değerlendirmemiz lazım.
Şunu sizin aracılığınızla belirtmek istiyorum. Kesinlikle bir kar amacı gütmeden, ama belediyemiz de ilave yük getirmeden, bir tabiri caizse, analiz yaparak bu fiyat politikasını belirledik.
Buna rağmen şu yönlü bir değerlendirme yapacağız. Ulusal bayramlar, milli bayramlarda ayrı politika. Şehit ailelerimiz ve engelli kardeşlerimize ücretsiz. Bu konuda ayrı bir değerlendirme yapmayacak Ortahisar Belediyesi.
Hakikaten ince eleyip sık dokuyarak karar verdik” dedi.

Eskişehir’de bulunan Akvaryum’un fiyatı daha düşük iddiasına ise Genç, “Eskişehir’de müstakil Hayvanat Bahçesinde ayrı giriş ücreti verirsiniz. Orada bir kısım deniz canlılarının teşhir edildiği alandır. Akvaryum çalışması değildir. Yine söylüyorum en ucuz akvaryum bizim projemizdir” dedi.

Editör: TE Bilişim