Türk jetleri, Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesinde, PKK'ya ait barınak ve lojistik deposunu tam isabetle vurdu.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgi ve görüntülere göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait F-16 savaş uçakları, 15 Eylül'de, Irak'ın kuzeyinde Sinat-Haftanin bölgesinde, terör örgütü PKK'ya ait barınağa yönelik operasyon düzenledi.

İnsansız Hava Aracı (İHA) ve diğer istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonda, barınakta bulunan yüklü miktardaki kullanıma hazır mühimmat ile teçhizat etkisiz hale getirildi. İçerideki mühimmat nedeniyle barınaktaki patlamalar yaklaşık 40 dakika devam etti.

Operasyon sonucu, barınaktaki askeri malzemeler ile 30 kişi olduğu bilgisi alınan terörist grup etkisiz hale getirildi.

Arazi araçları ve ağır silahlar imha edildi

Irak'ın kuzeyindeki aynı bölgeye 16 Eylül'de düzenlenen diğer operasyonda ise terör örgütü mensuplarına ait lojistik depo binası hedef alındı.

İHA'lardan elde edilen bilgiler doğrultusunda tespit edilen ve çok sayıda teröristin barındığı bölgede bulunan lojistik depo binası, Hava Kuvvetlerine ait F-16 savaş uçaklarıyla tam isabetle vuruldu.

Lojistik depodaki arazi araçları, ağır ve hafif silahlar, bunlara ait yüklü miktardaki mühimmat ile civardaki silah mevzilerinin tamamı imha edildi.  

Her iki hava taarruzunun da İHA tarafından gözetlendiği öğrenildi.