1 Ocak-30 Haziran 2015 tarihleri arasında bilet alan binlerce kişinin ve 1 milyondan fazla uçak bileti arama verilerine göre yolcuların yüzde 24’ü biletini 1-3 gün önce alıyor. 4-7 gün önce alanların oranı yüzde 18, 15-30 gün önce alanların oranı ise yüzde 17. Biletini aynı gün alanların oranı ise yüzde 7 olarak belirlendi.

En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.

BEN GİDERİM BATUM’A...

Türkiye 'den en çok uçak bileti araması yapılan hatları da belirledi. Ucakbileti.com sitesinin verilerine göre İç hatlarda İstanbul -Trabzon, dış hatlarda İstanbul-Batum en çok bileti fiyatı araştırılan destinasyonlar.

Sıralamada ilk 10 ise şöyle oluştu:

İÇ HATLAR: İstanbul-Trabzon, İstanbul-Antalya, İstanbul- İzmir , Trabzon-İstanbul, İstanbul- Diyarbakır , Adana-İstanbul, İstanbul-Adana, İzmir-İstanbul, İstanbul-Ordu, Diyarbakır-İstanbul.

DIŞ HATLAR: İstanbul-Batum, İstanbul-Bakü, Düsseldorf-İstanbul, İstanbul-New York, İstanbul-Londra, İstanbul-Bangkok, İstanbul-Taşkent, İstanbul-Paris, İstanbul-Frankfurt, İstanbul-Amsterdam.