İlk olarak Çin’de görülen ve sonrasında Türkiye’de dahil olmak üzere hemen hemen tüm ülkelere yayılan korona virüsüyle ilgili tüm Türkiye gözünü bugün saat 14.00’te yapılacak olan koronavirüs toplantısına dikti.

Bugüne kadar önce okulların tatil edilmesi, sonrasında ise toplu olarak insanların bulunacağı alanların kapatılmasına karar verilen, yurt dışından gelenlerin ise karantinaya alındığı bir önlemler silsilesi alan hükümet, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanarak koronavirüsle ilgili süreci gözden geçirecek. Toplantıdan olağanüstü hal ilan edilmesi, toplu olarak dışarı çıkma yasağı ve bu gibi radikal kararlar da çıkabileceği belirtilirken, bu kararlar çıkmasa dahi kesinlikle bugüne kadar alınan tedbirlere ek yeni tedbirlerin alınmasına karar verileceği düşünülüyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof.Dr. Fahrettin Altun tarafından duyurusu yapılan kritik toplantıya geniş bir katılım olacak. Son olarak dün gece geç saatlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs sebebiyle bir hastanın hayatını kaybettiğini açıklamış, virüs bulaştığı tespit edilen kişi sayısının ise 98’e yükseldiğini söylemişti. Durumun gün geçtikçe kritikleşmesi sebebiyle tüm Türkiye bugün yapılacak olan toplantıdan çıkacak kararları beklemeye başladı.

Editör: TE Bilişim