Türkiye, Rus tatilcilerden sonra şimdi de İngiliz turistler için hazırlık yapıyor.

İngiliz basını Türkiye'deki tatil rotalarını mercek altına aldı. Türkiye, geçtiğimiz gün Rusya'dan turist kabul edeceğini açıklamıştı. Şimdi de İngiliz turistler için kollar sıvandı...

Telepgraph gazetesi, ülkemizin kendi vatandaşları için en güvenli tatil yerlerinden biri olduğunu yazdı. Aşı sertifikası ve negatif koronavirüs testine gerek duyulmadan, yabancı turistleri bu yaz ağırlayacağız. Ancak bu durum, Türk halkının koronavirüs karnesini olumsuz etkileyebilir!

Habere göre Türk hükümeti, yaz dönemine kadar İngilizlerin aşılanacağından emin. İngiliz turistlerden ülkemize giriş için koronavirüs testi istenmeyebilir.

Londra yönetimi de 17 Mayıs'tan itibaren seyahat yasağını kaldıracak.

Yunanistan ve Güney Avrupa ülkeleri negatif koronavirüs testi talep ederken, Türkiye'nin yabancı turistlerden böyle bir talep beklemediği konuşuluyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yabancılardan aşı pasaportu istenmeyeceğini belirtti. 15 Nisan'dan sonra son karar verilecek.

Gazetedeki bilgiye göre, İngiltere Başbakanı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuyu masaya yatırdı. Turizm sektöründeki tüm personel aşılanacak, tesisler sertifikalanacak.