Türkiye’de büyük bir ilgiyle takip edilen voleybol liglerinde, yeni sezon heyecanı devam ediyor. Korona virüs pandemisi sebebiyle tescil edilen 2019-2020 sezonunun ardından, 2020-2021 sezonuna hızlı başlayan takımlar, aranın ardından heyecanla kaldıkları yerden devam etmeye başladılar. Hem kadın hem de erkek takımlarının yanı sıra, altyapı ekiplerinin de mücadele ettiği liglerde, en üst seviyede yer alan Sultanlar Ligi ve AXA Sigorta Efeler Ligi’nde de heyecan doruklarda yaşanıyor. Ülkemizde voleybol ligi oldukça iddialı maçlara sahne oluyor. Her ne kadar geçtiğimiz yıl pandemi gölgesinde oynanmış olsa da bu sezon bizi çok çekişmeli maçlar bekliyor! Siz de bu çekişmeli maçları Sporpas internet sayfasından takip edebilirsiniz!

Türkiye’de Voleybola Kovid-19 Arası

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisinden en çok etkilenen ülkelerden biri de Türkiye oldu. Ülkede salgının görülmesiyle, tüm spor faaliyetlerinde aksaklıklar meydana geldi. Ülkemizde futbol liglerinde ara verilirken, basketbol ve voleybol için bu durum tescile kadar gitti.

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun almış olduğu karara göre, Türkiye’de 2019-2020 sezonu voleybol liglerinde tescil kararı alındı. Şampiyon ilan edilmeden yok sayılan ligin ardından, sporcular için de

Kendi imkanları dahilinde antrenman yaparak bu süreyi verimli geçirmeye çalışan voleybolcular, yeni sezonun gelmesiyle de liglere resmen başlamış oldu. Uzun aranın ardından adapte olmakta zorluk yaşansa da, liglerde hareketlilik yaşanmaya ve heyecanlı sonuçlar gelmeye başladı.

Türkiye’de Voleybol Ligleri

Ülkemizde voleybol alanında birinci seviye takımların mücadele ettiği ligler Misli.com Sultanlar Ligi, AXA Sigorta Efeler Ligi ve AXA Sigorta Kupa Voley’dir. Bunların yanı sıra 1. Lig. Erkekler, 1. Lig Kadınlar, 2. Lig Erkekler. 2. Lig Kadınlar ve Altyapı ekiplerinin mücadele ettiği alt seviye ligler bulunmaktadır.

Sultanlar Ligi

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenmekte olan ve Türkiye’deki kadın voleybol ligleri arasında en üst düzey lig olarak da bilinen Sultanlar Ligi’nde toplam 16 takım mücadele etmektedir. 2019-2020 sezonunun 22’inci haftasında Kovid-19 sebebiyle iptal edilen lig, yeni sezona 12 Eylül 2020 tarihi itibariyle başladı. Ligin fikstür çekimleri ise Türkiye Voleybol Federasyonu’nun YouTube kanalı üzerinden gerçekleşti.  Kadınlar 1. Ligi’nde yarı finale yükselen İlbank, Çan Gençlik Kale Spor, Kuzeyboru ve Sarıyer Belediyespor ekipleri yeni sezonda burada mücadele etmektedirler.

Efeler Ligi

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen ve ülkenin erkek voleybol ligleri arasında en üst düzey lig olarak da bilinen Efeler Ligi’nde toplam 16 takım mücadele etmektedir. Pandemi nedeniyle tescil edilen ligin başlangıcı 12 Eylül’de gerçekleşmiştir. Ligin fikstür çekimleri federasyonun YouTube kanalı üzerinden yapılmıştır. Erkekler 1. Ligi’nde yarı finale yükselen Afyon Belediye Yüntaş, Haliliye Belediyespor, Bingöl Solhanspor ve TFL Altekma ekipleri, yeni sezonda burada mücadele etmektedirler. Sporpas giriş için tıklayın

Editör: TE Bilişim