Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üçüncü doz aşılamayla ilgili son gelişmeleri aktardı.

50 yaş üstü vatandaşların ve sağlık çalışanlarının üçüncü doz aşıda istedikleri aşıyı seçebilecekleri açıklandı.

Bilim Kurulu sonrası YouTube platformundan açıklama yapan Bakan Koca, üçüncü doz aşı ile ilgili şunları aktardı...

Bugün 16:30'da video konferans yöntemiyle toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu'ndan çıkan karar tam olarak şöyle...

İlk iki dozu inaktif aşı olan 50 yaş üstü vatandaşlar ve sağlık çalışanları 3. doz aşılarını istediği aşıyı seçerek olabilecek.

Salgın başladığından beri eski günleri konuştuğumuz aşamaya geldiğimizi belirten Koca, toplumsal bağışıklığı aşılama ile elde ettiğimizi söyledi.

"Aşılamada istediğimiz ivmeye henüz ulaşmamış illerimiz için yeni uygulamalarımız olacak" diyen Koca, gerekirse vatandaşlara bulundukları yerde aşı hizmeti verilebileceğini aktardı. Yeni mutasyon ve varyantların halkı endişelendirmemesini önemle rica etti.

Koronavirüse yakalanan ve 3 ay bekleyen vatandaşların da aşı olabileceğini tekrar hatırlatan Bakan Koca, aşı sertifikası hakkında bilgi verdi.

Hastalığı geçiren ve tek doz aşı yaptıran vatandaşlar e-Nabız ve HES uygulamalarından aşı sertifikasını oluşturabilir. Aşı sertifikasını 2 ya da 3 doz aşı olanlar da alıyor. Bakan Koca, "Hâlihazırda dijital aşı sertifikası konusunda en öndeki birkaç ülkeden biriyiz." dedi.

Aşı programının sağlık çalışanlarının üstün çabaları sayesinde hızlandığını ifade eden Koca, herkesi aşı olmaya davet etti.