Güzellik uygulamaları denince ilk akla gelen uygulamalar kuşkusuz ki kalıcı makyaj uygulamalarıdır. Özellikle yüksek yaşam temposuna sahip birçok kadın için adeta hayat kurtarıcı olan kalıcı makyaj uygulamaları, güvenilir ve konforlu işlemler olmakla birlikte doğru yerde ve doğru şekilde yapılmadıklarında maalesef istenilen sonuçlar elde edilemiyor. İşlemlerde kullanılacak ürünlerin bitkisel özlü olmasından hijyenik olmasına kadar sonuçları etkileyen pek çok farklı etken olduğunu belirten Sara Yaman, kalıcı makyaj yaptırmak isteyen kadınların mutlaka sterilizasyona önem veren merkezleri seçmeleri gerektiğinin altını çiziyor.

Kalıcı makyaj uygulamalarını yıldızı Microblading uygulaması

Microblading işlemlerinin kalıcı makyaj uygulamalarında önemli bir yer tuttuğundan bahseden Sara Yaman, işlemin kalıcılığının uzun soluklu olmasının ve işlemden hemen sonra istenilen sonucun elde edilmesinin microblading uygulamasını en çok tercih edilen kalıcı makyaj uygulamalarından biri yaptığını söylüyor. Yaygın olarak tercih edilen bir kaş tasarım uygulaması olan Microblading uygulamasında kaşlar yeniden tasarlanır, yapılandırılır ve yapılan tasarımın hasta tarafından onaylanmasının ardından işleme başlanır. Uygulama ortalama 1,5 - 2 saat sürer. Uygulamada kullanılan boyalar özel kalıcı makyaj uygulamalarında kullanılan dolayısıyla cilde herhangi bir zararı bulunmayan boyalardır. Yarı kalıcı pigmentlerle yapılan Microblading uygulaması, doğru şekilde yapıldığı takdirde ortalama 1-2 yıldır.” diyen Sara Yaman işlemde kullanılacak malzemelerin de tek kullanımlık steril malzemeler olması gerektiğini önemle vurguluyor.

Bakışlar söz konusu olduğunda ifadeyi tamamlaması açısından her ne kadar kaşlar etkin olsa da kirpiklerin ifademizin tamamlayıcı güzellik unsuru olduğunu unutmamalıyız” diyen Sara Yaman, bir kirpik bakım uygulaması olan kirpik lifting işleminin de her geçen gün daha da fazla talep gördüğünü söylüyor. “Microblading veya diğer kalıcı makyaj uygulamalarından farklı olarak herhangi bir pigment boyası kullanılmayan kirpik lifting işlemi oldukça güvenilir ve konforlu bir işlemdir. Bu uygulamada hacimsiz kirpiklere bakım yapılır, kirpikler özel olarak taranır ve kökten uca kadar güçlendirilir.” Doğal, kişinin kendi kirpiklerinin daha da hacimli ve kıvrık görünmesini sağlayan kirpik lifting uygulamasının kaş uygulamalarıyla birlikte tamamlayıcı unsur olarak sıklıkla tercih edildiğini söyleyen Sara Yaman, uygulama esnasında kirpikler güçlendirilip kökten uca beslendiği için uygulama sonrasında kirpikler eskisine oranla çok daha canlı ve güçlü köklere sahip olduğunu söylüyor.

Kirpik Lifting, kirpiklerin daha hacimle ve kıvrık görünmesini sağlamasının yanı sıra kirpikleri kökten uca besliyor.

Kirpik lifting işleminin kişinin kendi doğal kirpiklerine işlem yapıldığı için uygulama sonrasında ipek kirpik vb. uygulamalar gibi herhangi bir ekstra bakım gerektirmediğini söyleyen Sara Yaman, kirpik lifting işleminin herhangi bir zararı olmadığının altını çiziyor. Özellikle bu konuda bazı hastaların zaman zaman endişe yaşadığını “kirpiklerim dökülür mü?” korkusuna kapıldığını söyleyen Sara Yaman, kirpik lifting işleminin kirpiklerin dökülmesine neden olmasının aksine, tam tersi, kirpikleri daha da beslediğinden bahsediyor.

Tıpkı kirpik lifting işlemi gibi doğal kılları besleyen bir diğer uygulama olan kaş laminasyonu işleminin de günümüzde sıklıkla yapıldığından ve yüksek talep gördüğünden bahseden Sara Yaman, kaş laminasyonu işleminin özellikle biçimsiz kaşlara sahip olanlar için ideal olduğunu söylüyor.

“Doğal kaşların şekillendirilerek doğru şekilde uzamasının sağlandığını ve kaşların daha biçimli bir görünüm kazanmasının sağlandığı kaş laminasyonu uygulaması da tıpkı kirpik lifting işlemi gibi doğal kılların güçlenip beslenmesini sağlamaktadır.” diyen Sara Yaman, özellikle kaşlarında olası bir pigment işlemi istemeyen hastalar için ideal olduğunun altını çiziyor.

Kişinin yüz ifadesini direkt etkileyen kişiyi olduğundan çok daha yorgun, yaşlı, üzgün veya kızgın gösterebileceği gibi kişinin yüz ifadesinin daha da yumuşamasına ve kişiyi daha genç de gösterebilen kaşların biçimli olması bu noktada tüm kadın ve erkekler için oldukça önemlidir. Kaş laminasyonu işlemi ile kaşlara, kişinin yüz hatlarına uygun bir şekil verip akabinde doğal kaşların doğru şekilde uzamasını sağladıklarını belirten Sara Yaman, bu işlemin herhangi bir zararı olmadığını vurguluyor.

Daha biçimli ve kökleri güçlü kaşlar isteyenlerin ilk tercihi kaş laminasyonu uygulaması

Kaş laminasyonu işlemi esnasında kaşlara yapılan protein içerikli bakım sayesinde kaşların daha da güçlendirildiği bir işlem olan kaş laminasyonu işleminin herhangi bir ağrısı veya acısı olmadığını söyleyen Sara Yaman, kaş laminasyonu yapılan gün arzu edildiği takdirde rahatlıkla kirpik lifting gibi diğer bakım uygulamalarının da rahatlıkla yapılabileceğini söylüyor.

Microblading, kaş laminasyonu, kirpik lifting gibi başta kadınlar olmak üzere birçok kadın ve erkeğin hayatını kolaylaştıran ve özellikle yoğun iş temposunda dış görünümüne özen veren kişilere zaman kazandıran güzellik uygulamaları, bugün birçok yerde yapılsa da yüz güldüren etkin sonuç almak için mutlaka alanında uzman bir ekibin çalıştığı merkezlerde yaptırılmalıdır. Bu işlemlerde kullanılan ürün ve materyallerin sterilizasyonun ve orijinal ürün olmasının önemini vurgulayan Sara Yaman, “doğru ürünlerle yapıldığı takdirde etkin sonuçlar alınabileceği”nin altını çiziyor.

Ağrısız ve acısız işlemler oldukları için kulağa her ne kadar basit uygulamalarmış gibi gelse de eğitim, uzmanlık ve tecrübe gerektiren uygulamalar olan kalıcı makyaj ve güzellik uygulamaları, gerek sundukları konfor gerekse alınan yüz güldüren sonuçlar sayesinde her geçen gün daha da talep görmekte, gün geçtikçe daha fazla kadın ve erkek güzellik uygulamalarını tercih etmektedir.