Trabzon’un marka değeri Uzungöl bugünlerde alt yapı çalışmaları nedeniyle adeta şantiyeye dönerken, turizmciler 9 günlük bayram tatili ve yeni turizm sezonu öncesinde alt yapı çalışmalarının bitirilememesi nedeniyle endişe taşıyor. 

Uzungöl’de alt yapı çalışmaları özellikle oteller ve tesisler bölgesine giriş çıkışları olumsuz etkilerken, turistik tesis işletmecileri alt yapı çalışmalarının tamamlanarak yolların bir an önce yapılarak 9 günlük bayram tatili ve yeni turizm sezonuna hazır edilmesini istedi. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Uzungöl Turizmciler Derneği Başkan Yardımcısı Murat Akyüz, Uzungöl’ün şu an için yeni sezona hazır olmadığını söyledi. Akyüz “Yeni sezona şu anda pek hazır olduğumuz söylenemez. Ana arter üzerinde yapılan çalışma nedeniyle yollarımızda ufak tefek çamurlu yerler bulunuyor. Bunların sezona kadar düzenleneceği söyleniyor. Uzungöl’de soğuk, yağmur sebebiyle çalışmalarda zaman zaman aksamalar oldu. Yeni seçilen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı bu konuyla alakalı ciddi çalışmaları var. Turizm sezonuna yetiştirmelerini bekliyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilişim