Demokratik olmayan yöntemler kullanıldığı iddia edilen ve seçimlerin doğru ve güvenilir ortamda yapılmadığı iddia edilen Venezuela'da halk son yıllarda açlıktan kırılıyor. ABD ve komşu ülkeleri tarafından sık sık uyarılan Venezuela yönetimi ise bu uyarılara ''kulak asmayarak'' ülke yönetiminde kalmaya devam ediyor ve etrafındakiler dışında halkın büyük bölümünün açlık, ekonomik kriz ve sağlık sorunları yaşadığını görmezden geliyor. Son 2 gündür halk Nicolas Maduro yönetimine karşı ayaklanırken, ülkede Nicolas Maduro'nun yerine geçmesi beklenen Meclis Başkanı Guaido'nun kendisini ''geçici başkan'' olarak tanıması ve demokratik ülkelerin Guadio'ya destek vermesi sonrasında olaylar daha fazla arttı.

Venezuela'nın Ankara Büyükelçiliği, destek beklediğini açıkladı

Venezuela'nın Ankara Büyükelçiliği, Türk halkından Venezuela ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya destek beklediklerini açıkladı.

Venezuela'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada "ABD hükümeti tarafından Venezuela halkına karşı uygulanan daimi ve adil olmayan yaptırımların sonucunda, emperyalist çıkarlara hizmet eden güdümlü hükümetlerin, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetinin meşruiyetini baltalamak ve bununla uluslararası hukuk ve bir arada yaşama kuralları dahilinde halkların özgür iradeleri ile hareket etme hakkını elinden almaya çalışan faşist saldırıları şiddetle kınıyoruz."  açılaması yapıldı.