Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, Ulusal Meclis'ten bazı ülkelere temsilci atamak için izin istediğini ve izin aldığını açıkladı. Bazı ülkelere kendisinin temsilci atadığını açıklayan Guaido, ''İstediğim izin verildi ve bazı ülkelere Venezuela'yı temsil edecek temsilciler atadım'' ifadesini kullandı. ABD dahil birden fazla ülkeye temsilci atayan Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, Venezuela'yı temsil edecek bu kişilerin yakın zamanda görevlerine başlayacak olduğunu açıkladı.

ABD tarafından kendisine petrol şirketinin gelirlerinin devredilmesi ve ABD'de bulunan Venezuela varlıklarının kontrolü hakkında izin verilen Guaido, Venezuela Başsavcısı Saab tarafından hakkında başlatılan soruşturma talebi hakkında açıklama yapmadı.

ABD 5.000 asker gönderebilir

ABD, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'ya karşı harekete geçilmesini istemediklerini ve zarar gelmesi ihtimali olursa sert yanıt verecek olduklarını açıklamıştı. ABD'ye ve Latin Amerika ülkelerine temsilci atayan Guaido, geçici başkanlık görevinde ilk işlerine bu hamlesi ile başladı.

Editör: TE Bilişim