Milyonlarca kullanıcıya sahip olan whatsapp uygulaması üzerinde tabiri caizse kara bulutlar dolaşıyor. Durumu vahim olan whatsapp uygulaması yeni yılın başlamasıyla birlikte çok ta iç açıcı olmayan kararlar almaya başladı.

Anlık mesajlaşma platformu olan uygulama bütün kullanıcılarına bir sözleşme sunarak tepkilere neden oldu. Söz konusu sözleşme şartlarını kabul etmeyenler ve onay vermeyenler ne yazık ki 8 Şubat 2021 tarihinde uygulamayı kullanamayacaklar. Çok sayıda tepki toplayan bu karar sonrasında sosyal medya kullanıcıları yeni arayışlar içerisine girdi.

Whatsapp'a Ne Oluyor?

Sosyal medya gündemine bomba gibi düşen haberde sözleşmeye uyum sağlamayanların whatsapp uygulamaları cihazları üzerinden direkt olarak kapatılacak. Kullanıcıların tepkisine neden olan bu karar yeni mesajlaşma uygulamalarını da gündeme taşıdı.

Dünya basınında da yer alan bu haber whatsaap'a ne oluyor, whatsapp kan kaybediyor şeklinde manşetlere yol açtı. Whatsapp'ın yeni gizlilik sözleşmesi gündemde ki yerini almayı başardı. Facebook ile bağlantılı olarak çalışan whatsapp bu kararla kullanıcıların tepkisine neden oldu. Yapılan araştırmalara bakıldığında yeni gizlilik sözleşmesinin çok ciddi tehlikeleri de beraberinde getireceği konuşuluyor.

Türkiye genelinde ise uygulamanın tamamen kapatılacağı yönünde bilgiler yer alıyor. Aşırı bir tepkiye neden olan bu sözleşme kararında şimdiden birçok kullanıcının whatsapp uygulamasını sildiği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Yeni Gizlilik Sözleşmesi Tepki Topladı

Dünyayı ikiye bölen whatsapp yeni gizlilik sözleşmesi tam anlamıyla dünyayı ikiye böldü. Birçok kullanıcı sözleşmeye onay verirken çok sayıda kullanıcı an itibariyle uygulamayı siliyor. Kullanıcıların verilerinin toplanacağını ve bu verileri gerekli olan durumlarda kullanacaklarını aşikâr bir şekilde açıklayan yetkililer yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcıların 8 Şubat tarihinden itibaren uygulamayı kesinlikle kullanamayacaklarını açıkladılar.

Dikkat çeken bu sözleşme ile kullanıcıları zor durumda bırakan yetkililer çok sayıda tepki mesajı aldılar. Şimdi insanlar whatsapp uygulamasına benzer olan mesajlaşma platformlarına yöneldiler. Alınan bu ani karar diğer uygulamaların zirveye yerleşmesine neden olurken tepkilerde çığ gibi büyüyor. Elon Musk tarafından önerilen Telegram signal mesajlaşma uygulaması çok sayıda kullanıcı tarafından indirilmeye başlandı.

Editör: TE Bilişim