1 Mart'ta normalleşme süreci başlatılacak olsa da, il bazında yeni yasaklar da geliyor... Yeni yasaklar neler, hangi illerde yasaklar artacak?

Türkiye'nin ana gündemi koronavirüs salgını ve kısıtlamaların kademeli olarak gevşetilmesi iken, bazı illerde vaka sayılarının yükselmesiyle birlikte yeni yasaklar geleceği açıklandı.

Dün 9.572 kişinin testi pozitif çıkmış, 73 kişi hayatını kaybetmişti. Vaka sayısı günden güne artıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özellikle Karadeniz bölgesine dikkat çekti. Henüz tam bir kapanma uygulaması düşünmediklerini açıkladı. Devam eden kısıtlamaların 1 Mart itibariyle kademeli olarak gevşetilmesi bekleniyor.

İl bazında yeni kurallar geliyor... Her ilin hıfzısıhha kuralları kendi içinde verildi. Yeni kısıtlama kararları hangi illeri kapsıyor?

Muğla/Bodrum: Bodrum ilçesinde sahil bantları, park ve mesire alanları, ören ve piknik yerleri ve çay içilen yerler gibi ortak alanlarda oturmak, toplanmak ve piknik yapmak yasaklandı. Sahil bantlarına uyarı şeritleri çekildi. Spor faaliyetleri, koşu ve yürüyüş yapmak da bir süre yasaklandı.

Karabük: Karabük'te ise sinema salonlarının açılış tarihi ertelendi. Bu süre Nisan başına uzatıldı. Karara uymayanlara idari para cezası ve adli işlem uygulanacak.

Sakarya: Düğün, nişan, ev oturması gibi toplu eylemlere yasak geldi. Bu faaliyetler 1 Mart'ta itibaren 15 gün boyunca yasak. Sinemalar 1 Nisan'a kadar kapalı.

Osmaniye: Pozitif testli vakaların karantina süreci 7 gün boyunca KYK yurtlarında geçecek.

Rize: Rize'de ikiden fazla kişinin bir araya geldiği tüm toplantılar yasaklandı. Herhangi bir yerde ikiden fazla kişi bir araya gelemeyecek. Köylerde sosyal mesafeye uyulacak, açık ve kapalı alanlarda toplanma yasaklandı.

Tokat: 10 gün süreyle düğün gibi etkinlikler yasak. Spor salonları ve hayvan pazarları kapatıldı.

Ordu: Cenaze namazları 30 kişiyle sınırlandırıldı. Aile içi buluşmalara kısıtlama getirildi. Kayıtlı hayvancılık yapanlar hariç çiftçilik faaliyetleri durduruldu.

Edirne: Mutasyonlu virüs görülen Keşan, Beyendik'te kısmi karantina başlatıldı. Yine tüm faaliyetler yasaklandı.

Balıkesir: Toplu yapılan tüm etkinlikler yasaklanırken, yerleşim yerlerinin önü, çay ocaklarının çevresi, cadde ve sokaklarda oturmak, bir araya gelmek yasaklandı. Toplu taşıma araçlarında HES kodu sorulacak.

Editör: TE Bilişim