CHP Düzköy İlçe Başkanı Ahmet Bekar, Düzköy’e bağlı yaylalarda bulunan evlerin yüzde 90’ının hayvancılık ve tarımla uğraşan vatandaşların evleri olduğunu söyledi ve yetkililere seslendi. Bekar. “Bu yayla yıkım meseleleri vatandaşın yüreğini yaralamadan bir an önce sonlandırılmalı kamu görevlileri, yaylalardaki bundan sonra oluşabilecek yapılaşmalara yönelik tedbirler almalı” dedi.

"Özellikle Düzköy ilçesine bağlı Çal, Çayırbağı, Gökçeler, Alazlı, Gürgöndağı ve Düzköy merkezde yaşayan vatandaşların kullandığı yaylalarda yıkımı düşünülen yapılar yüzde 90’ı tarım ve hayvancılıkla uğraşan gariban vatandaşlarımıza aittir" diyen CHP Düzköy İlçe Başkanı Ahmet Bekar, “Yöre sakinlerinin düşük ekonomik şartları nedeniyle bu yapıların inşa edilmesinde her biri hayvanını satıp küçük barakalar inşa etmiştir. Hayvancılıktan öte hiçbir farklı amaçla kullanımı söz konusu değildir. Kamu idarecilerinden aldıkları kararları uygulamada bir vicdani sorumluluk içerisinde hareket etmelerini bekliyoruz.

KAMU VİCDANI YARALI

Bu yayla yıkım meseleleri vatandaşın yüreğini yaralamadan bir an önce sonlandırılmalı kamu görevlileri, yaylalardaki bundan sonra oluşabilecek yapılaşmalara yönelik tedbirler almalı. Vatandaşın özelliklerde yaylarda yapılaşmaya yönelik bilgilendirilmemiş olması, inşa aşamasında da müdahil olunmaması ortaya çıkan bu durum vatandaştan çok kamu görevlilerinin eksikliğidir. Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan ve ineğini satıp yaylada ev yapan fakir, fukaranın mülkü başına yıkılmasın. Yaylada milyonlarca liralık kaynağın heba edilmesi doğru değildir. Mevcut durumun bir şekilde korunarak yayla formatına çok aykırı görünümde olan yapıların ıslah edilmesi ve yaylalarının geleceğe yönelik kamu idareleri tarafından yeniden değerlendirilmeyealınmasını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.