Saçlar hepimiz için çok önem arz eden ve görsel olarak hepimizin çok dikkat ettiği organlardır. Özelikle kadınlar saçlarını uzun kullanma konusunda karar kılar ve yeni dönemde birçok kadın saçlarını kısa kestirse de yine dönemin modası uzun saçlardır. Saçlar uzadıkça bakım yapmak da bir o kadar zor olur, özellikle ülkemiz gibi 4 mevsimin yaşandığı ülkelerde saçlar da adapte olmakta zorlanır. Bu zorlanma saçlarda yıpranmayı da doğuracaktır. Yaz ayları saçları en çok yoran aydır, aşırı terlenme ve sıcaklar saçlarda yağlanma, kepek ve yıpranma gibi sorunları doğurur. Yazın tatile gitmek isteyenler güzel elbiselerini farklı saç modelleri ile süslemek isteyenler canlı saçların yolunu arıyor. Peki, saçları nasıl canlı tutarız.

Ilık su ile duş alın

Yaz aylarında sıcaklara bağlı olarak aşırı terleme görülmesi çok normaldir, insanlar iş hayatı yolculuk gibi alanlarda terli kokmamak için nerdeyse günlük duş alırlar. Her gün duş almak saçları fazlası ile yıpratacaktır. Bu yüzden duş alırken yapılması gereken durum ne soğuk ne de sıcak ılık su ile duş almaktır. Ilık su saç diplerine zarar veremeyecek ve daha canlı görünmesine ilk adım olacaktır.

Saçınızı çok boyatmayın

Saç boyatmanın, saçlara zarar verdiğini hepimiz biliyoruz ama yaz aylarında zararı da katlanacaktır. Kışın iki kere saç boyatmak saçlara ne kadar zarar veriyorsa yazın daha fazla vereceğinden saçları daha az boyatmaya özen gösterin. Bu şekilde saçlarda yanma daha az olacaktır.

Şampuan değiştirmeyin

Özellikle yağlanma ve kepeklenmenin çok olduğu zamanlar yaz aylarıdır, saç yaz aylarında terleme ile doğru orantılı olarak kepeklenme yapar.  Sürekli şampuan değiştirmek de saçlarda yıpranma ve yağlanmayı daha da tetikler. Bu yüzden özelikle yaz aylarında saçınıza en çok yarayan şampuanda karar kılın ve onu kullanın.

Bakım maskeleri hazırlayın

Bahsettiğimiz maddeler genel olarak saçların yıpranmasını önlemek amacıyla anlattığımız maddelerdi. Şimdi anlatacağımız ise saçları daha canlı hale getirmek için yapmanız gereken maddelerdir. Saçlar yıpranmaya başlayacaktır, evde çok basit saç bakım maskeleri ile saçlarınızı daha canlı ve daha parlak bir hale getirebilirsiniz. Bunun için havuç ve sütle hazırlayacağınız bir maske kullanıma gidebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim