Araba piyasalarındaki hareketlilik bu yılda kendini göstermeye devam etmektedir. Sıfır arabalar sunulan faizsiz krediler, ikinci el arabaları da etkiliyor. Araba sektörünün temsilcileri fiyatların %15 indiğini söylüyor.

Ülke genelinde yaşanan korana virüsü salgını herkesi etkisine alırken otomobil sektörü de nasibini aldı. Sıfır araçların temin edilmesi zor olunca ikinci el arabalarda  fiyat artışı yaşandı.

Şu sıralar 2021 model arabalar bayilerde yerini almaya başladı. Sıfır araçların piyasaya sürülmesiyle kampanyalarda gündeme gelmeye başladı. Bu durumdan etkilenen ikinci el araçlara da iskonto  ve indirimlerle birlikte bir hareketlilik başlatıldı. Yapılan indirimlerin oranı da %15 ‘e kadar yaklaştı. Bu oran aracın durumuna göre değişiklik göstermektedir. Araba kredilerinde BDKK’nın vade sayılarını azaltması da fiyatlarda yaşanan düşmelerin devam etmesi beklenmektedir.

2. El Araba Fiyatlarında Sert Düşüş

Uzun bir zamandan bu yana bilindiği üzere 2. El araba fiyatlarında oldukça büyük bir yükseliş söz konusuydu. Alıcılar ve satıcılar bu konu ile ilgili ciddi bir rahatsızlık içerisinde bulunuyorlardı. Her ne kadar da büyük çaplı önlemler alınsa da bu durumun önüne geçmek belli bir alanda mümkün olmuyordu. Son zamanlarda 0 arabaların piyasaya girmesiyle birlikte beklenen araç fiyatlarında olan düşüşler yaşanmaya başladı. Uzmanlara göre yakın bir zaman içerisinde araç fiyatları eski günlerine geri dönecek. Bu durumdan vatandaşlar karlı çıkacak.

Editör: TE Bilişim