Cumhurbaşkanlığı tarafından yeni askerlik sistemi düzenlemesi hakkında yapılacak olan düzenleme hakkında resmi açıklamayı bekleyen milyonlarca Türk erkeği, devlet tarafından kendilerine tanınacak olan yeni hakkın nasıl olacağını merak ediyor. Türk gençleri, askerlik sisteminin zorunlu olarak kaç ay olacağını, geri kalan ayların ise ne kadar bedel ile ödenecek olduğunu merak ediyor. Vatandaşların beklediği bu talebe en uygun düzenleme ile hayata geçirecek olduklarını açıkladı.

1 ay zorunlu

Bugün basında paylaşılan iddialar ise askerliğin sadece 1 ay zorunlu olacağı ve bedelli askerlik sistemi ile benzer bir yasa ile ortaya konulacak olduğu iddia edildi. 1 ay zorunlu askerlik dışında üniversite mezunlarına bazı yeni haklar tanınabilecek olduğu ve bu haklardan yararlanarak yedek astsubay olmalarının önünün açılabilecek.

Askerlik sisteminin seçimden önce değiştirilip değiştirilmeyecek olması ise seçim döneminde partilerin oyunu etkileyebilecek meseleler arasında bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en kısa sürede gerekli düzenlemenin MSB tarafından yapıldıktan sonra kendisine sunulacak düzenlemeyi inceleyip onaylayacak olduğu ve düzenlemenin birkaç pürüzü olduğu, bunlardan sonra onaylanabilecek olduğu açıklanmıştı.

Editör: TE Bilişim