İstanbul’un ulaşım yükünün büyük bir kısmını karşılayan metrobüslerin yenilenmesi çalışmaları kapsamında yeni otobüslerin test sürüşlerine başlandığı açıklandı.

Halihazırda yollarda faal olarak çalışan metrobüslerin 1.5 milyon kilometreden daha fazla yol katettikleri ve eskidikleri uzun bir süredir gündemdeydi. Hem güvenlik olarak sıkıntı yaratabilen, hem de kapasite olarak İstanbul’un yükünü kaldırmakta zorlanan metrobüslerin değiştirilmesi amacıyla Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından değişim talimatı verilmişti. Bir süredir yapılan çalışmalardan sonra yeni metrobüsler İstanbul’da test sürüşüne alındı.

Mercedes tarafından üretilen ve şu anda yollardaki modelden daha üstün olan Capacity araçlarında ulaşımı rahatlatacak birçok özellik yer alıyor. İniş ve binişlerin daha rahat yapılmasını sağlayacak şekilde dizayn edilen yeni metrobüslerin kapıları dışa doğru açılıyor. Körüklü modelleri ise oldukça yüksek kapasiteye sahip. Kısa bir süre önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisinde satın alınması için bütçe onayı verilen bu yeni metrobüslerin metrobüs yolunda testleri tamamlandıktan sonra yollarda olması bekleniyor. Yeni metrobüslerden kaç adet alındığıyla ilgili ise henüz kesin bir bilgi bilinmiyor.

Editör: TE Bilişim