Yeni sezonda olacak olan diziler belirlendi.

Televizyonlar yaz için de oldukça yoğun dizi projelerini birbiri ardına yayına sundu. Milliyet-Cadde’de televizyon köşesini yazan Ali Eyüboğlu bugünkü köşesinde kanalların yeni sezon için hazırladığı dizileri yazdı. Dizi severlere müjde! Yaz döneminin girmesi ile sezon finali yapan dizlerin yanı sıra, eylül ayından itibaren ekranlara her biri bir biriden iddialı 26 tane dizi geliyor. Yaz döneminin girmesi ile sezon finali yapan dizlerin yanı sıra, eylül ayından itibaren ekranlara her biri bir biriden iddialı 26 tane dizi geliyor. Televizyonlar yaz için de oldukça yoğun dizi projelerini birbiri ardına yayına sundu. Şimdiden sonbahar sezonu için de yayınlanacak yapımlar da belli. Televizyon kanalları ’yaz ekranı’ için tüm silahlarını kullandı. Bunlardan bazılarını seyirci benimsedi, bazıları yazın sonunu bile göremedi.

 

Televizyon kanalları  ‘yaz ekranı’ için tüm silahlarını kullandı. Bunlardan bazılarını seyirci benimsedi, bazıları yazın sonunu bile göremedi. İşte kanalların yaz dizileri:
 Kanal D: ‘Yaz’ın Öyküsü’, ‘Güneşin Kızları’, ‘Kalbim  Ege’de Kaldı’, yüksek sezonda tutmayınca yaza kaydırılan  ve yine de iş yapmayan  ‘Beş Kardeş’.
 Star TV:  ‘Kiralık aşk’, ‘Tatlı Küçük  Yalancılar’, ‘Çilek Kokusu’.
 
FOX:  ‘Sen Benimsin’, ‘Adı Mutluluk’,  ‘İnadına Aşk’ ve TRT’den transfer ‘Zengin  Kız fakir Oğlan’.
 Show TV:  ‘İlişki Durumu: Karışık’, ‘Tutar mı Tutar’, ‘Ne Münasebet’ ve dört bölümde final yapan ‘Fabrika Kızı’.
 ATV:  ‘Kırgın Çiçekler’, ‘Aşk Zamanı’ Güne Bakan’.
TV8:  ‘Ayrılsak da Beraberiz’.
Şimdi gelelim sonbaharda başlayacak yeni yayın dönemi için kanalların ve yapımcıların çekmeye başladıkları ya da cast çalışmalarını sürdürdükleri projelere...
 Star TV:  ‘Hatırla Gönül’ (Most Production), ‘Cesaret’ (Q3 Medya), ‘Muhteşem Yüzyıl - Kösem’ (TİMS), ‘Kara Sevda’ (Ay Yapım), ‘Göç Zamanı’ (Limon Yapım).
 Kanal D:  ‘Düş Tarlası’ (D Productions), ‘Kısmet’ (Acil Prodüksiyon), Halit Ergenç’in dizisi (Q3 Medya), ‘Bir Deniz Hikayesi’ (Erler Film), ‘Jane The Virgin’in adaptasyonu (Med Yapım - Kare Ajans), ‘Umut Rüzgarları’ (ANS), ‘Seni Kimler Aldı - Kezban’ (Pastel Film).
 FOX:  ‘Şehrin Melekleri’ (Boyut Film), ‘Ya Her Şeyim Ya Hiçim’ (Endemol).
 Show TV:  ‘Şervan ile Özgecan’ (Limon Yapım).
 ATV:  ‘Leyla ile Alper’ (Ay Yapım), ‘Mayıs Kraliçesi’ (Mint Yapım), ‘Evli ve Öfkeli’ (Süreç Film),
‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ (Fark Film).
 
Kurtlar Vadisi’nin eski yapımcısı ve senaristi Raci Şaşmaz’ın kader arkadaşı Bahadır Özdener’in yazdığı ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın başrol oyuncuları Oktay Kaynarca ve Deniz Çakır.
 
 TV8:  ‘Zemheri’ (Endemol),  ‘Kızlarım’ (El İzi), ‘Melek’ (R Yapım), ‘Aşk ve Diğerleri’ (Sevilay Demirci).
 
 TRT 1:  ‘Baba Candır’ (MF Yapım), ‘Aynamdaki Gökyüzü’, (Sonart Yapım), ‘Son Çıkış’ (Estet Film).
Bu 26 dizinin yanı sıra henüz kanalı netleşmeyen projeler de var. Örneğin yönetmenliğini Jale Atabay’ın yapacağı NTC Medya’nın ‘Mutlu Aile Resmi’, Mehmet Ata Öztekin’in yöneteceği ay yapım’ın ‘Anneler Analar’ı ve Gold Film’in Faruk Teber projesi...
Yazın ekrana getirdikleri dizilerden tutanları yeni yayın döneminde de sürdürecek kanalların ellerinde eski diziler de mevcut.
 Kanal D:  ‘Kurtlar Vadisi Pusu’,
‘Poyraz Karayel’, ‘Güllerin Savaşı’.
 FOX:  ‘Aşk Yeniden’, ‘O Hayat
Benim’, ‘Kocamın Ailesi’, ‘Karagül’,
‘Kiraz Mevsimi’.
 Star TV:  ‘Paramparça’, ‘Kaderimin Yazıldığı Gün.’
 Show TV: ‘Yılanların Öcü’.
 TRT 1:  ‘Diriliş’, ‘Seksenler’,
‘Yeşil Deniz’.
 ATV: ‘Kertenkele’, ‘Kara Ekmek’.
 TV8:  ‘Maral’.
TV kanallarının ‘yaz tatili’ne çıkardığı eski dizilerle ‘yaz işleri’nin toplamından fazla yeni dizi çekildiğine göre, 2015 - 2016 sezonunda da bir hayli iş düşecek ‘reyting canavarı’na!
 
BAYRAMLIK ROMANLAR
 
Bu bayram iki roman okudum. Biri, meslektaşım Neslihan Acu’nun “İyi Tanrının Çocukları” diğeri de Gökhan Yılmaz’ın “Bir Yıldız Kaydı Bir Aşk Sonsuz Oldu” romanını.
 
Acu’nun Doğan Kitap’tan çıkan romanı, ‘Göksel’le ‘Poyraz’ üzerinden hayatın anlamı ve anlamsızlığı, aşklar, yalnızlıklar ve dostluklar üzerine sörf yapan bir kitap.
Gökhan Yılmaz’ınki ise ise kimsenin haber yapmaya cesaret edemediği olayların üzerine giden gözü pek bir kadın gazeteciyle üniversiteli bir gencin tutkulu aşkını anlatan bir roman.
“Bir Yıldız Kaydı Bir Aşk Sonsuz Oldu’nun arka kapağında ünlü televizyoncu Uğur Dündar’ın da yazara ve kitaba dair tavsiyesi var.
 
BAŞARININ İLK KURALI İŞİNİN BAŞINDA OLMAK
Yeme - içme sektörüne girip mekan açan, devreden, zincir kuran, ortak arayan veya franchising verenlerin tek amacı var; para kazanmak.
Alanlarında başarılı insanların hikayelerine meraklı biri olarak anladığım o ki, işinin başında duranlar, hedefine ulaşıyor. Çünkü bu işte patronun müşteriyle birebir teması çok önemli.
Bir yıl önce ilk yerini Bahçeşehir Akbatı’da açan HUXO Restaurant, artık Bağdat Caddesi’nde. Açılışının ardından gittiğim restaurantın sahibi Fulya Ağaoğlu’yla tanıştım. Asıl mesleği mimarlık olan Ağaoğlu, yiyecek - içecek sektörüne yabancı değil, çünkü aynı zamanda turizm otelcilik mezunu.
 
İlk yerini açtığı Bahçeşehir’de oturan Ağaoğlu, Bağdat Caddesi’ndeki yeni şubesiyle öylesine ilgili ki, bu nedenle Caddebostan’da ev bile kiraladı. Çok büyüyeyim, franchising vereyim, sonra da markamı satayım diye bir hedefi yok. Tek hedefi müşteri memnuniyeti. Bu fikir size, günümüz için çok demode mi geldi? 
Editör: TE Bilişim