Türkiye’nin uzun bir süre merak ve heyecanla beklediği yerli otomobilin tanıtımının ardından aracın yakıt maliyeti merak edilmeye başlandı. Bugün yapılan açıklamada aracın kilometrede yalnızca 12 kuruşluk bir tüketim yapacağı açıklandı.

Depo Doldurma Maliyeti 60 Lira

Birçok gelişmiş teknolojik özelliklerle donatılan yerli otomobilin en güzel özelliklerinden birisi 30 dakika içerisinde bataryanın tamamının dolacak olması. Tam kapasiteyle 500 kilometre mesafe gidebilecek olan bu bataryaların dolum maliyeti ise petrolle kıyaslandığında oldukça ucuza gelecek. Tamamen boş olan bir bataryayı doldurmak sadece 60 liraya mal olacak.

Elektrikli Motorun Bakımı da Can Yakmayacak

Günümüzde kullanılan motorlardaki onlarca farklı sistemin bakımının getirdiği yükler ile yerli otomobilde karşılaşılmayacak. Bazı problemlerde yerli otomobilleri bir yere götürmeye gerek bile kalmadan merkezi sistemden arıza anlaşılarak yazılım üzerinden çözüm üretilecek.

2022 Yılında Yerli Otomobil Yollara Çıkacak

Herkesin yollarda görmeye sabırsızlandığı yerli otomobil için ilk etapta Bursa’nın Gölcük ilçesinde belirlenen bölgeye fabrika inşa edilecek. 2020 yılı içerisinde fabrikanın inşaatı tamamlanacak ve sonrasında seri üretimle ilgili çalışmalara hız verilecek. 2022 yılında ise aracın ilk serisi üretilerek yollara çıkacak.