Ayasofya tartışması her geçen saniye daha da hararetli bir hal almaya başladı; hepinizin bildiği gibi Ayasofya hakkında müze olsun diye verilen karar Danıştay’ın onayıyla bozulmuş ve Sayın Erdoğan’ın emri ile cami yapılmaya karar verilmişti. Bu durum en çok kendilerini Bizans’ın devamı olarak gören yunan devletinin zoruna gitmiş, Yunanistan ne yapacağını şaşırmıştı; her şeye rağmen birçok tehdit ve Türkiye aleyhinde konuşmalar yapan Yunanistan’da bakandan ağır ve ukalaca bir teklif geldi. Yunanistanlı bakan ‘’Türkiye nasıl Ayasofya müzesini cami yaptı; bizde Atatürk’ün Yunanistan Selanik’te bulunan evini bir Rum müzesi yapalım’’ teklifinde bulundu.

Bu Yunanistan gerginliğinde son nokta olur

 Bu ülke de kim ne kadar Atatürk’ü sever bilemeyiz ama Türkiye’de Atatürk en hassas noktadır, işte biz bunu çok iyi biliriz. Yunanistan; aydının karşısında eşek Adası’na üs kurdu sustuk; cumhurbaşkanı olacak kişi ilk ziyaretini gözümüze sokaraktan buraya yaptı sustuk. Atamıza bu hakareti yaparlarsa o zaman bizi ne kimse susturabilir ne de durdurabilir. Türkiye buna göz yumarsa o zaman ülke içinde çok büyük sıkıntılar yaşanabilir; ülkemiz için Atatürk bir liderden çok daha fazlası ve bizim kilit noktamızdır. Yunanistan bu teklifi kabul eder ve işlemlere başlarsa o zaman sadece Yunanistan ve Türkiye değil çok yer karışabilir.

Mustafa kemal yok ama askeri çok

Bu ülke de 80 milyon askeri olan bir liderden bahsediyoruz; bizler yeni doğan çocuklarımıza ilk onun ismini öğretiriz. Atatürk demek Türkiye demektir ki bunu onlarda çok iyi bilir. Türk’ün töresinde ise mezara ve hatıraya dokunmak savaş sebebi olarak görülür. Yunanistan’da bunu yapacak mı şimdilik bu net değil ama bu teklif bir bakandan geldi. Yunanistan’ın arkasında bütün Avrupa duruyor; Atatürk’ün arkasında ise tüm Türkiye, o dünyanın sevdiği ve saygı duyduğu bir lider Sayın Erdoğan’ın verdiği kararlara Atatürk’le misilleme yapmak, yapacakları en büyük yanlış olur. Bildiğimiz gibi Atatürk doğduğu zaman Yunanistan hala Osmanlı egemenliğinde bir toprağımızdı; şimdi atamızın doğduğu ev bir müze olarak sergilenmektedir.