Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, yüz binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. 15 Şubat tarihinde yüz yüze eğitimin başlanacağı gündeme geldi. 10-15 kişilik sınıflarla kalabalık sınıfların bir tutulmaması gerektiğine dikkat çeken Özlü, 4 tehditi sıraladı...

Fizibilite çalışmalarının okul kapasitesine ve bölgeye göre yapılması gerektiğinin altını çizdi. Öğrencilerin okula geri dönmesiyle ilgili 4 büyük riski şöyle sıraladı:

Yüz Yüze Eğitimin Başlaması Bu 4 Kritere Bağlı

Kalabalık ailelerde yaşayan çocuklar

Kalabalık sınıflar

Mutasyonlu virüsün ortaya çıkması ve

Artan vaka sayıları ne yazık ki yüz yüze eğitimin başlamasını geciktiriyor. Çocuklar için büyük tehlike taşıyan bu 4 unsura dikkat çekildi.

Özlü, bu kriterleri saydıktan sonra açıklamalarının okulların geç açılması gerektiği ile doğrudan ilgili olmadığını da sözlerine ekledi. Bir hekim olarak sorumluluklarını yerine getirdiğini ifade etti. Karar verici olarak gözler Milli Eğitim Bakanlığında...

Yaşam farklılıklarından dolayı her ülkede durum aynı değil. Okullar şimdilik en riskli alanlar olarak görülmüyor. Özlü'ye göre bizim riskimiz geniş aile yapısına sahip olmamız. Pek çok çocuk aynı evde anne, baba, kardeş, dede ve ninesi ile yaşıyor. Bu nedenle genelleme yapmak imkansız.

Aşı için Öğretmenlerde Öncelik Olmalı

Öğretmenlerin aşılanması gerek. Fakat bu da tüm riski ortadan kaldırmaz. Türkiye'de ve dünyada yayılan mutasyonlu virüs de okulların açılmasını engelleyen faktörlerden. Özlü, öğrencilerini özlediğini, okulların bir an önce açılmasını istediğini dile getirdi. Bununla birlikte 4 tehlikeden bahsederek uyarılarını yaptı.