Vatandaş mağdur... Gıda ürünlerinde uygulanan zamlardan sonra, devlet yeni tedbir kararı aldı...

Gıdada fahiş fiyat uygulamasının ardından, vergiler yeniden düzenlenecek. Bazı ürünlere ihracat sınırlaması getirilecek. Bazı ürünlerde alım garantisi gibi tedbirler uygulanacak... Vatandaş için bu ne anlama geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen yeni talimatlar, kurumları harekete geçirdi. Yumurta, ayçiçek yağı ve pek çok üründe fahiş fiyatlar uygulanıyor. Erdoğan, bu sorunun çözüleceğini açıkladı. Bu hafta Gıda Komitesi toplanacak, fiyat artışlarına karşı tedbirler alınması planlanacak.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Gıda Komitesi'ndeki isimler olacak.

Pandemi sürecinde talebin arttığı gıda ve tarım ürünlerindeki yüksek fiyatların önlenmesi görüşülecek. Ürün bazında tedbirler gelecek.

Ani fiyat dalgalanmalarına, ticaret, üretim, dağıtıma yönelik görüşmeler yapılacak. Maliyetleri düşürecek çözümler değerlendirilecek. 270 gıda ürünü yakın takibe alınacak. Bu toplantıda hangi ürünlere ihracat izni gerektiği de belirlenecek.