Geçen hafta bursa maçının son dakikasında hakem hatasıyla verilmeyen golümüzden sonra, kaçan puanlara mı yanalım adaletsizliğe mi yanalım diye düşünürken muhakkak yenmek zorunda olduğumuz bir maç geldi çattı. Tüm hesaplar galibiyet üzerine yapılmıştı camiada ve taraftarda. Bu hesabı yapmayan tek kişi kalitesi tartışılmayan Sayın Şenol Güneş’ti. Ben her zaman Şenol hocayı destekleyen ve kalması taraftarı olan bir kişiyim. Bunu baştan belirtelim.

Antalya maçının kadrosunu görünce biraz olsun endişelendim. Erken gelen gol bir nefes aldırdı. Ama her zamanki hastalığımız bir gol bulunca arkasını getirememe hastalığı her geçen dakika baş göstermeye başladı yine. Antalya gibi lige bomba gibi girmiş, üst üste seri galibiyetler almış bir takım. Ve siz bu takıma karşı evinde öne geçiyorsunuz. Ve bastırıp başka goller bulabileceğiniz bir maç seyir ediyor. Ama bizim kanatlar ne yaptığını bilmeden oynamaya devam ediyor. Olcan adına nasıl tahammül edildi o kadar hala anlayabilmiş değilim. Sayın Şenol Güneş illa 70. Dakika gelmeden oyuncu değiştirmemeye devam ediyor. Sen hafta içi volkan şenle yolları ayırıyorsun. Hafta sonu kadroda, sakatlığı geçmiş bir Alanzinyo ve geçen hafta iyi oynamış bir Emre var kenarda. 80 dakika yatan bir anlayışla maçı kenardan nasıl izliyor sayın güneş anlayabilmiş değilim. Neden müdahale etmiyor anlamak mümkün değil. Burada bir kenar zafiyeti vardır başka bişey değil.. Buradan yola çıkara şunu anlamaya çalışıyorum. Acaba Sayın Güneş gitmek mi istiyor. Yoksa takımı bitirip yönetimin gitmesine zemin mi hazırlıyor. Sahaya sürülen kadroya ve oyuncu değişikliği tercihlerine bakınca bu iki sonuçtan başka bir şey gelmiyor aklıma. Sayın Şenol hocanın kalitesinden şüphem yok, futbol bilgisinden şüphem yok.

Taraftarın yaş ortalamasına bakınca şampiyonluk görmemiş bir taraftar kitlesi hala takımın peşinden koşarken ve bizler çocuklarımızla zaman geçireceğine maçlara gidiyorsak ve bu takım için üzülüp, sıkıntıya giriyorsak ve tüm bunlara rağmen birileri aşkımız Trabzon sporu baltalıyorsa Mevla’m bunun hesabını sorar. İnanın artık maç izlemek içimden gelmiyor ama her hafta bişeyler yazman adına izliyorum. Bu taraftara bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Bu efsane Sayın Şenol Güneş bile olsa.

Oyundan alınan futbolcular doğru karar, fakat oyuna giren isimlere bakınca Serkan orta sahaya giriyor Allah aşkına ne alaka. Volkan giren ikinci adam, kafaca bitmiş bir adamı oyuna alırsanız hata yapar ve golü yersiniz. Alanzinyo neden önce alınmadı, emre neden girmedi. Bunları sormak gerekiyor. Zaten 30 yıldır şampiyon olamıyoruz. Bu senede olmayalım sorun değil ama gençleri oynat sayın güneş. Oynat ki seneye şampiyonluk şarkısı söyleyelim.

Özetleyecek olursak kahreden bir hafta daha geride kaldı. Bu saatten sonra işimiz çok zor. Ama bu kafayla, bu futbol anlayışıyla, bu kenar yönetimiyle çok daha üzülüp, çok daha kahroluruz.  Acaba “ GÜNEŞ YOROZ’DAN BATMAYAMI BAŞLADI” bordo mavi kalın.