Kemik Erimesi (osteoporoz) Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Abone Ol

Tıp dilinde osteoporoz olarak bilinmesine rağmen halk dilinde kemik erimesi olarak bilinen ve kritik düzeye varabilen sağlık sorunu nasıl ve ne şekilde tedavi edilir?

Kalsiyum ve D vitamini eksikliği Türkiye'de son derece yüksek olduğundan dolayı Avrupa ve ABD'ye oranla Türkiye'de daha sık oranda kitlesel olarak kemik erimesi sorunları görülebiliyor. Batı ve Doğu bölgelerinde pek fazla görülmese de İç Anadolu bölgesinde kemik erimesi sorunu son derece fazla yaşanırken kalsiyum eksikliğine bağlı kemik erimesi tedavisi süt ve süt ürünleri, kalsiyum içeren gıdaların tüketimi ile daha kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Hem D vitamini eksikliği, hem kalsiyum eksikliği olur ise bu durumda kemik erimesinin daha da fazla artması dolayısı ile kalsiyum hapları ve bunun yanında D vitamini hapları alınarak tedavisi yapılabiliyor.

D Vitamini güneşten alınabildiği üzere bazı bünyelerde güneşte her gün durulsa dahi D vitamini sorunları yaşanması normal olarak karşılanabiliyor.

Kalsiyum eksikliği ise yumura, peynir, süt ve benzeri gıdalar ve içecekler ile tedavi edilirken, osteoporoz sorunu yaşayanların doktor kontrolünde bazı hap tedavileri ile sorunlarının çözülmesi hedefleniyor.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }