Avrupa Birliği, Google'a Ceza Yağdırdı

Abone Ol

ABD'li Google'a ceza üzerine ceza yağdı. Avrupa Birliğince alınan kararlarda Google'ın tekelleşme sürecinde olduğu ve bu süreci yönettiğinden dolayı 4.3 milyar Euro ödeme yapmasına karar verildiği, dolar cinsinden 5 milyar dolar ödemesi gerektiği açıklandı.

Açıklama Avrupa Birliği tarafından yapılırken yönetimin aldığı bu kararın Google'a karşı olası bir durumu engellemek ve Android adlı işletim sisteminin tekelleşme sürecini yavaşlatmak için yapıldığına dair açıklama yapıldı.

Açıklama tam resmi olarak basında paylaşılmazken, gerek işletim sisteminin azlığı, gerek AB üyesi ülkelerde yaşayanların işletim sistemi olarak iOS ve Android arasında bir karar vermesi gerektiği konusu dolayısı ile Android işletim sisteminin daha fazla kullanıldığı ve bunun bir ceza sebebi olmaması gerektiği basında tepki olarak paylaşıldı.

Google'a Destek, Avrupa Birliği Köstek!

AB ülkelerinde yaşayan Android kullanıcıları cezanın yersiz olduğunu ve Android ile iOS dışında başka bir işletim sistemi seçeneği olmadığını, AB üyesi hiçbir ülkenin ABD kadar başarılı işletim sistemi üretemediğini ve bu yönde işletim sistemine sahip olmadığını ifade etti.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }