Akıllı Telefon Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Abone Ol

Akıllı telefon sahibi olmayan insan sayısı gün geçtikçe daha da fazla azalıyor. Dünyanın dört bir yanında en fakir ülkelerde dahi insanlar akıllı telefonlara sahip konuma gelebiliyorlar iken Türkiye'de de akıllı telefon sahibi olmayan kişi sayısının yıllar geçtikçe daha da fazla azaldığı görülebiliyor:

Dünyanın artık insanları belirli bir yere zorlaması ve belirli teknolojilere sahip olmalarını istemesi, kapitalist sistemin bir oyunu değil insanların daha rahat etmesi için bir gereklilik haline gelmiş durumda. Bunun en basit örneği ise akıllı cep telefonları olmakta.

Cep telefonu alırken cihazın eskiden modeline bile bakılmazdı, çünkü ya tek model satışı yapılır ya da belirli bir kaç model olurdu ve tasarımsal olarak hangisi beğeniliyor ise ve fiyatı hangisinin daha uygun ise o tercih edilmeye çalışılırdı.

Ekran Boyutu, Fiyatı, RAM, CPU Konusu

Akıllı telefon almadan önce cihazın ekran boyutu, fiyatı ve CPU ile RAM konusuna dikkat edilmeli. Bu 4 konu cihazın en önemli parçaları olmakla birlikte bununla birlikte batarya mAh değerinin ne kadar yüksek olduğu bilgisi öğrenilmeli.

Android bir cihaz alıyorsanız cihazın belirli bir markasının olmasına ve belirli güncellemeleri alabilecek model olması fiyat açısından sizi gelecekte olası zararlar ve yeni harcamalardan kurtaracaktır.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }