Ateş Nasıl Düşürülür? Yetişkin Ateşi Nasıl Düşer?

Abone Ol

İnsanlık doğası gereği yüzyıllarda insanlar zaman zaman ateşlenir, ateşlenmek vücut ısısının belirli bir seviyenin üzerine çıkması ile etkisini gösterir ve kişi kendisini sıcak ortamda dahi olsa üşüyor hissedebilir veya hiç hisse sahip olmayabilir.

Bu durumun adına yüksek ateş ve ateş olarak ifade edilmektedir. Birçok uzman 39 derece ve üzerinde ortalama 60 dakikadır dinmeyen bir ateş var ise acil olarak soğutmaya yönelik girişimde bulunulması önerisi ve uyarısında bulunmaktadır.

Yetişkin erkek ateşi bir çocuğun ateşine oranla daha zor düşebilir. Bunun nedeni çocuk ve bebeklerde ateş enfeksiyon dolayısı ile olsa dahi enfeksiyon daha kolay bir şekilde yenilebilir, antibiyotik ve serumler bebeklerde daha fazla etkili olabilir.

Telaş Yapmayın, Bilinç Yerindeyse Dikkatli Hareket Ederseniz Evde Tedavi Mümkün

Yetişkin bir erkeğin ateş durumunda önce yapması gereken üzerinde olan kıyafetleri çıkarması ve hemen soğuk ve sıcak olmayan ılık su ile ortalama 25 dakika civarında duş almasıdır. Duş sırasında köpük ve jeller kullanılabilir.

Yetişkin bir kadında benzer şekilde aynısını uygulamalı ve ateşini bu şekilde ılık su ile düşürmeye çalışmalıdır. Bunun hemen ardından ateşli hasta eğer ki aradan 30 dakika geçmesine rağmen ateşte en az 0.5 derecelik bir düşüş olmuyor ise acil ambulans hizmetini aramalı veya direkt hastaneye gitmesi uygun olabilir.

Yine erkek hastaların ve kadın hastaların bu süreç zarfında çocukları öpmemesi, başkalarının yediği ve içtiği bardaklardan yemek yememesi, cinsel ilişkiye girmemesi önerilmektedir.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }