David Blatt: “Deplasmanda oynamak bize avantaj sağladı”

Abone Ol

Darüşşafaka Basketbol Başantrenörü David Blatt, Galatasaray Odeabank maçının ardından, “Bazen uluslararası maçlarda ilk maçı deplasmanda oynamak deplasman takımları için avantaja dönüşür. Baskı ev sahibinin üstünde olur çünkü maçı kazanmak zorunda hissederler” dedi.

Darüşşafaka Basketbol, ULEB Avrupa Kupası E Grubu ilk maçında deplasmanda Galatasaray Odeabank’ı 84-65 mağlup etti. Mücadele sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Darüşşafaka Basketbol Başantrenörü David Blatt, “Buraya hem doğru bir amaçla hem de doğru bir agresiflikle geldik, savunma ve hücumda. Bu da bizim açık alanları değerlendirebileceğimiz bir basketbol sağladı. 84 sayı atmak bir yana, bunu iki 3’lük isabeti ile yapmak daha ilginç. Bazen uluslararası maçlarda ilk maçı deplasmanda oynamak deplasman takımları için avantaja dönüşür. Baskı ev sahibinin üstünde olur, çünkü maçı kazanmak zorunda hissederler. Belki de bu bize biraz yardımcı oldu. Asıl bize yardımcı olan ise hücumda ve savunmada birbirimize bağlı şekilde iyi bir basketbol oynamamız. Ama önümüzde uzun bir yol var” ifadelerini kullandı.

Sakatlıktan dönen ancak bugün oynamayan Wilbekin hakkında da konuşan deneyimli başantrenör, “Bugün Wilbekin oynamak istedi ama ben oynamasını istemedim. Geri dönebilmesi için 3-4 güne daha ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.
{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }