Adana’da 61 yaşındaki Halil Altıparmak, babasının hayali olan hukuk fakültesini bitirip stajyer avukatlık sürecini tamamladı. Avukatlık mesleğine adım atan Altıparmak, “Babam bugünleri göremedi ruhsatnamemi ona ithaf ediyorum” dedi.

Adana Barosu, staj dönemlerini başarıyla tamamlayan avukatlara düzenledikleri törenle ruhsatnamelerini verdi.

Ekonomist olan, aynı zamanda tarih bölümünü de bitirip 3. üniversitesini ise Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesinde genç avukatların içinde eğitim görerek tamamlayan 61 yaşındaki Halil Altıparmak da ruhsatını aldı.

Okulda kendisini öğrenci olarak görenlerin şaşırdığını belirten Altıparmak, “Gençlerle aynı sıralarda eğitim aldım. Bir amca gibi, dost gibi beni karşılamış olmalarından, yardımlarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Okumayı tavsiye ediyorum amacım ise toplumsal olarak insanları etkilemek ve örnek olmaktı” diye konuştu.

Altıparmak, Adana Barosu Başkanı Veli Küçük tarafından ruhsatnamesinin verilmesinin ardından yaptığı konuşmada, “Türk adaletinin içerisinde yer alacak olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Bu yaştan sonra mı? Evet bu yaştan sonra. Aileme, karıma ve çocuklarıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü kolay değil 32 yıllık bir ev 4 yıl boyunca öğrenci evi gibi yaşatıldı. Hiç yüksünmediler arkamda hep enerjileri oldu” diye konuştu.

Avukat Halil Altıparmak, aldığı ruhsatnameyi vefat eden babasına ithaf ettiğini ifade ederek, “3. üniversitem oldu bu. Önceki üniversiteler de iyi üniversitelerdi fakat babamın içine sinmedi. Babamın hayalinde hep hukukçu olmak vardı. Kendisi rahmetli olalı 15 yıl oldu göremedi bugünleri ama ona ithaf ediyorum” dedi.

Adana Baro Başkanı Veli Küçük de ruhsat alan avukatların gelecekte güneşli güzel günlere ulaşacaklarına inancının tam olduğunu söyleyerek, keyifli, uzun ömürlü meslek hayatı diledi.
Kaynak: iha