Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma-yazma seferberliği kapsamında Düzce’de de birçok mahalle okulunda Halk Eğitim Merkezi tarafından okuma-yazma kursu başlatıldı. Bu çerçevede Ağa Mahallesi’nde bulunan Rıza Malatyalı İlkokulu’nda ki okuma yazma kursunu eşi Nurgül Ay’la ziyaret eden Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, kursları bitirerek ilkokul diploması almaya hak kazanan en başarılı 2 kişiye sürücü ehliyetlerinin masraflarını karşılama sözü verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma-yazma seferberliği kapsamında Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi Düzce’nin çeşitli mahallelerinde ki okullarda ve Halk Eğitim Merkezi’nde okuma-yazma kursları açtı. Valilik ve belediye muhtarlarla irtibata geçerek mahalle ve köylerinde bulunan okuma yazma bilmeyen kişilerin tespit edilerek kurslara yönlendirilmesini sağlıyorlar.

Bu çerçevede kurslar ile ilgili bilgiler almak ve kursların durumunu görmek isteyen Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, eşi Nurgül Ay’la birlikte Ağa Mahallesi’nde bulunan Rıza Malatyalı İlkokulu’nda ki kursları ziyaret etti. Kursiyerlerle yakından ilgilenen Başkan Ay ve eşi Nursel Ay, ayrıca kursiyerlere defter ve kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketi verdi.

Kurslarla ilgili olarak açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, “Cumhurbaşkanımızın eşi tarafından başlatılan okuma yazma seferberliğine Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi olarak bizde katıldık. Hızlı bir şekilde organize olduk. Düzce’de hızlı bir tarama yapıyoruz. Bütün okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Hatta bazı annelerimiz evlatları ile birlikte gelmişler ve eğitim alıyorlar. Bizde son derece memnunuz. Bu organizasyon çok güzel oldu. Ülkemizde okuma-yazma bilmeyen kalmasın. Biz Düzce olarak bu hareketi destekliyoruz. Bütün mahalle ve köyleri tarıyoruz. Tek bir kişi dahi olsa gerekirse öğretmen gönderiyoruz gerekirse alarak okuma-yazma kurslarına getiriyoruz” dedi.

Başarılı kursiyerlere ehliyet sözü

Başkan Ay ayrıca, kursları başarı ile bitirerek ilkokul diploması almaya hak kazanan en başarılı iki kursiyerin ehliyet almaları için sürücü kursu masraflarını karşılama sözü de vererek “Buradan mezun olan arkadaşlarımız ilkokul mezunu oluyorlar ve ehliyet almaya hak kazanıyorlar. En başarılı olan arkadaşımızın ehliyetini Düzce Belediyesi olarak biz alacağız. Bunu da buradan söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

Erkekler de gelsinler

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın eşi Nursel Ay ise okuma-yazma kurslarına sadece bayanların geldiğine dikkat çekerek “Sadece bayanlarımız geliyor. Okuma-yazma bilmeyen erkekler de var. Erkeklerin de tespit edilerek okuma-yazma kurslarına gelmesini istiyoruz” dedi.
Kaynak: iha