Ek iş yapmayı düşünen insanlara umut olan çiftçilik mesleğini icra eden Bekir Kılınçarslan, İnternetten öğrendiği ek işe öncelikle 12 Bin TL para yatırdı ve daha sonra ise 100 Bin TL para kazandı. Peki, çiftçi Bekir Kılınçarslan, internet üzerinden hangi işi yaparak bu parayı kazandı? 

Ekonomik geliri yeterli olmayan vatandaşlar zaman zaman internet üzerinden ek iş imkanı aramakta ve ek kazanç elde etmeye çalışmaktadır. Ek iş arayışında olan kişiler ise kendi mesleklerinin yanı sıra yapacakları diğer işlerle kazançlarını artırmayı hedeflemişlerdir. 

Ek İş İle Kazancını Artırdı...

Adana da İmamoğlu ilçesine bağlı olan Ufacıkören Mahallesinde çiftçilik mesleğini icra eden Bekir Kılınçarslan, internetten öğrendiği ek iş aracılığıyla kazancını artırmanın yolunu buldu. 

Çiftçilik yapan Kılıçarslan, Adana da ek iş ararken kaz yetiştiriciliği işini ek iş olarak yapmayı öğrendi. Elinde olan 5 dönümlük arazisini kaz çiftliği olarak kullanmaya başladı. 3 yıl boyunca çalışıp, gerçekleştirdiği yatırıma yalnızca 200 kaz ile başlayan Kılınçarslan, ilk yılında 2 bin kaz üretimi gerçekleştirdiğini ve bu yılın başlamasıyla da 10 bin kaz üretimini hedeflediğini belirtti. Bu hedeflerle de sezonluk 100 Bin TL ek gelir sağlamayı hedeflediğini aktarmış oldu. 
 

12 Bin TL Yatırdı Karşılığında 100 Bin TL Kazandı!  

Kazancının yeterli olmaması dolayısıyla ek iş araştırması yapan Kılınçarslan yaptığı açıklamalarda şunları söyledi...

"Amatör olarak 200 kaz ile başladık. İlk senesinde 2 bin kaz el ettik. 5 dönüm arazi üzerine 1 dönümü konaklama alanı ile çevre düzenlemesine 12 bin lira toplamda 25 bin TL'lik yatırım ile bu işe başladık. Bunlar Çin kazı yumurtası ağırlıklı. Çok çeşit kaz var kimisi et ,kimisi yumurta. İki günde bir yumurta alıyoruz. 10 bin yumurta almayı hedefliyoruz. Yumurtanın tanesini 10-12 liradan satıyoruz yaklaşık 100 bin TL bir getirisi oluyor. Adana, Osmaniye ve Kuzey Irak'ta civciv üreten firmalar var. Bizlerden gelip alıyorlar. Biz direk kendimiz değil aracı firmalar ile Kuzey Irak'a yolluyoruz. Bu işe yatırım yapacaklara tavsiye ediyorum. Hobi olarak ek gelir olarak düşünülebilir. Ben çiftçiyim ek gelir olarak başladım. Kazlar sevilmeyecek hayvanlar değil sıkıştırılmadıkları müddetçe çocuklara bile saldırmazlar" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim