Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan Ayşe Taşdemir, 15 yıldır seyyar satıcılık yaparak hem 3 çocuğunu okutuyor hem de hasta kocasına bakıyor.

Kadirli ilçesinde bir tabla üzerinde 15 yıldır sebze satarak geçimini sağlayan Ayşe Taşdemir’in (52) hayat hikayesi duyanların yüreğini burkuyor. Seyyar satıcı kadının kocası Erdoğan Taşdemir, 15 yıl önce orman işçisi olarak çalıştığı sırada üzerine tomruk düşmesi sonucu yatağa mahkum oldu. Kocasının bu durumundan dolayı evin tüm yükü Ayşe Taşdemir’in üzerine kaldı. Kendisine bir tabla yaptıran kadın, 15 yıl önce mahalle aralarında sebze satarak seyyar satıcılığa başladı. Seyyar satıcılık yaparak ailesinin geçimini sağlayan kadın, hem kocasına baktı hem de 3 çocuğunun eğitim öğretim hayatına devam etmesini sağladı. Şu anda en büyük kızı Tülay, üniversitenin anestezi bölümünden mezun oldu. Diğer kızı Ümmügülsüm liseyi bu yıl bitirdi. En küçük kızı ise lise 3’üncü sınıfta eğitim öğretim hayatına devam ediyor.

Her kadının çalışması gerektiğini belirten Ayşe Taşdemir, "Ekmeğimizi taştan değil yeşillikten çıkarıyoruz. Burada 15 yıldır seyyar satıcılık yapıyorum. Tüm Kadirli tanır beni. Kimseye muhtaç olmadan el avuç açmadan ekmeğimizi çıkarıyoruz. Bu sayede 3 çocuk okuttum. İşimden de çok memnunum. Halkın da bana karşı ilgisi gerçekten çok iyi" dedi.
Kaynak: iha