Hacamat, son yıllarda doğal hayat yaşamak isteyenlerin en çok başvurduğu alternatif tıp yöntemlerinden birisi olmaktadır. Hacamat Arapça bir kelime olup, emmek anlamına gelmektedir. Hacamat uygulaması yaklaşık olarak, 5000 yıllık bir geçmişe sahip olup, tarihi belgelerde pek çok tıp metinlerinde geçtiği görülmektedir.

Günümüzde ise hacamat alternatif tıpta en çok kullanılan yöntemlerden birisi olmaktadır. Hacamat, vücudun belirli bölgelerine kupalar yerleştirilerek yapılan bir uygulama olmaktadır. Aynı zamanda hacamat tedavisinde vücutta küçük kesitler oluşturularak, kirli kan kupalar yardımı ile çekilmektedir. Islak kupa tedavisi olarak da adlandırılan hacamat ile vücuttaki kirli kan temizlemektedir.

Hacamat Nasıl Yapılır?

Çok eski çağlardan beri uygulanan bir tedavi yöntemi olan hacamat ile vücuttaki kirli kan kupalar ile çekilmektedir. Böylelikle kanın içerisinde bulunan toksinler ve zararlı atıklar vücuttan atılmış olmaktadır. Hacamat tedavisi ile hücrelerin yenilenmesi ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi sağlanmaktadır. Hacamat tedavisi boyun ve bıngıldak bölgesi hariç olmak üzere tüm vücuda uygulanabilmektedir.

Hacamat uygulamasının en çok fayda verdiği noktalar ise iki kulak arası, iki kürek arasının 10 cm üst bölgesi ve kalp arası olan bölgeler olmaktadır. Kulak arkasına yapılan hacamat; sinüzite, kulak hastalıklarına, karaciğere, boğaz hastalıklarına, safra kesesi sorunlarına ve migrene iyi gelmektedir.

Kalbin arkasına yapılan hacamat uygulaması ise safra sorunlarına, akciğer rahatsızlıklarına, tansiyon sorunlarına ve panik atağa iyi gelmektedir.  Özel kupalar yardımı ile vücuttaki kirli kanın alınmasını sağlayan hacamat tedavisi, vakumla vücudu zararlı toksinlerden temizlemeye yaramaktadır.

Karaciğerin arkasına yapılan hacamat uygulaması ise karaciğerin temizlenmesi, safra taşlarının temizlenmesi, tansiyonun ve kolesterolün düzenlenmesi sağlanabilmektedir. Aynı zamanda karaciğer arkasına yapılan hacamat uygulamaları, halsizlik ve yorgunluk gibi sorunların giderilmesinde de etkili olmaktadır.

Kalp ve karaciğer arkasına yapılan hacamat tedavileri ise özellikle yüksek tansiyon hastalığına iyi gelmektedir. Omuriliğin yan kısımlarına yapılan hacamat uygulamaları ile sırt bölgesinde olan ağrılar, ayak ve bacak uyuşmaları geçmektedir. Diz ve baldır bölgelerine yapılan hacamat ise varis ve romatizma hastalıklarına iyi gelmektedir.

 Böbreğin arkasına ve ön taraflarına uygulanan hacamat tedavisi ise böbrek hastalıkları için yapılmaktadır. Bel fıtığı ya da bel ağrısı çeken hastalara ise kuyruk sokumu bölgesinde hacamat tedavisi uygulanmaktadır. Aynı zamanda vücudunda kronik ağrısı olan herkesin ağrıyan bölgelerine özel olarak da hacamat tedavileri yapılmaktadır.

Hacamat uygulamasında ise öncelikle hacamatın yapılacağı noktalar deri bir neşter yardımı ile dikkatli bir şekilde çizilmektedir. Daha sonra çizilen derinin üzerine vakumlu bir bardak konularak, kirli kanın vücut dışına atılması sağlanmaktadır. Hacamat kliniklerde yapılabildiği gibi özel olarak bu işi yapan kişilere de yaptırılabilmektedir. Hacamat uygulamasının kesinlikle bu işi iyi bilen kişilere yaptırılması gerekmektedir. Hacamat uygulamasında kullanılan kupalar, yani bardaklar ise silikon, cam, çömlek ya da bambu olabilmektedir.

Hacamat Kimler İçin Uygundur?

Doğal hayat yaşamayı seven pek çok kişinin yaptırdığı hacamat sayesinde vücudun bağışıklık sistemi güçlenmekte ve pek çok hastalığa hacamat tedavisi iyi gelmektedir. Hacamat uygulamasından önce kişilerin mutlaka sahip olduğu hastalıkları hacamat yapacak olan hekime bildirilmesi gerekmektedir. Hacamat uygulamasını yaptıramayan kişiler ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Çok zayıf kişiler
  • 60 yaşın üzerinden olan kişiler
  • Kalp yetmezliği olanlar
  • Hamile kadınlar
  • 12 aylıktan küçük çocuklar
  • Organ nakli olan kişiler
  • Diyaliz hastaları
  • Hemofili hastaları
  • Kanı kolay durmayan kişiler
  • Kalp pili taşıyanlar
  • Adetli olan kadınlar
  • Kansızlık yaşayan kişiler
  • AİDS ya da HİV virüsü taşıyan kişiler
  • Vücudunda egzama, yanık, yara olan kişiler
  • Vücut benleri çok olan kişiler
  • Yeni ameliyat olmuş kişiler
  • Kanser hastaları
  • Trombosit düşüklüğü yaşayan kişiler

Hacamat tedavisi tamamlayıcı bir alternatif tıp yöntemi olup, yukarıda yazan kişiler dışında herkes hacamat yaptırabilmektedir. İlaç tedavilerine ek olarak, bazı rahatsızlıklarda doktorlar tarafından hastalara hacamat tedavisi de tavsiye edilebilmektedir.

Günümüzde tüm dünyada pek çok ülkede hacamat tedavisi uygulanmaktadır. Hacamat uygulamasının temelinde ise kan dolaşımının sağlıklı bir hale gelmesi amaçlanmaktadır. Kan dolaşımının iyi bir hale gelmesi ve kanda biriken zararlı toksinlerin atılması için hacamat tedavileri yapılmaktadır.