Mecidiyeköy Pilevneli de düzenlenmiş olan Hafıza Odası Sergisi oldukça ilgi çekti. Ahmet Güneştekin'in eserlerinin yer aldığı sergiye, sanat camiasından pek çok isim katılırken, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katılım sağlamıştır. 

Ahmet Güneştekin tarafından hazırlanmış olan Hafıza Odası sergisine katılan Bakan Ersoy, sergi hakkında bilgi aldı. Güneştekin'in eserlerinin yer aldığı sergiye pek çok sanat sever insan katılmıştır. 6 Aralık ile 26 Ocak 2020 tarihleri arasında gezilebilecek olan Hafıza Odası sergisi, görüldüğü üzere son yıllarda gerçekleştirilen en kapsamlı sergilerden biridir. Sergide insanlara çağrıştırılan nesnelerle ortaya koyulan yerleştirme sanatı anlamına gelen enstalasyonlar, video yerleştirmeleriyle beraber yer almaktadır. 

Kültür Faaliyetleri İstanbul'u Canlandırdı!

Mehmet Nuri Ersoy; 

"İstanbul da bu tarz kültür faaliyetleri artış göstererek İstanbul'u canlandırdı. Bundan sonra da hızını kesmeden artış gösterecek olan bu sergiler, bir şehrin olmazsa olmazı. Hele de bir turizm başkentinde bu tarz kültür sanat faaliyetleri önem arz etmektedir. Unutulmamalıdır ki; kültür sanat ile turizm beraber yürümektedir. Siz her ne kadar kuvvetli olsanız da rakipleriniz de oldukça güçlü. Yapılan rekabetlerde öne geçmek için bazı faaliyetlere önem vermek gerekir. Bu gibi faaliyetler hem Türk insanı hem de Türkiye açısından çok önemli!" dedi. 

Sözlerine devam ederken Ahmet Güneştekin'e de teşekkürlerini ileten Ersoy, sergide başrol de yer almıştır. 

Türkiye, Yurt Dışından Kültür Sanat İle Temsil Ediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy tarafından yapılan açıklamalar sonucu, kültür sanat etkinliklerinden fazlasınca memnun olduğu tespit edilmiştir. Sponsorlara da teşekkürünü esirgemeyen bakan Ersoy, kültürün, sanatın ekonomik değerinin tespitiyle ilgili de Türkiye ekonomisinde önem arz ettiğini ekledi. 

Türkiye'nin kültür sanatla biraz daha fazla konuşulması gerektiğini savunan Bakan Ersoy, ulusal projelerin önemine de değinmiştir. 

Hafıza Odası İle Türkiye'nin 100 Yıllık Hafızası Sorgulandı!

Ahmet Güneştekin; 

"En son 8 yıl kadar önce Antribo binalarında, Yüzleşme adında bir sergi yaptım. Yurt dışında yabancı galerilerde, müzelerde gösterildim. Her yıl ise contermporary İstanbul da küçük de olsa koleksiyonlarım gösteriliyordu. Bugün gerçekleştirmiş olduğumuz sergi beklenen bir durumdu. Hafıza Odası sizlere Türkiye'nin 100 yıllık hafızasını sorgulatan bir sergidir. Bu serginin de en önemli parçasını "Cennet Kimin?" oluşturmuştur. Tamamen ben bu eserde, kendi hayalimde düşündüğüm cenneti sorguladım. Acaba cennet gerçekten kimin, kime ait? onu sorgulayan iş." sözlerini sarf etti.