Trabzonspor ilk yarısında geçen haftalardan alışık, ikinci yarı ise geçen sezondan parçalar sunulan bir maçta 3 puanın yanı sıra taraftarına da keyif veren bir oyunla üst sıralar için iddiasını sürdürdü.

Kadro yetersizliğine Hugo ve Abdulkadir Ömür’ün de olmaması eklenince takım savunmasını ön planda tutarak başladığı karşılaşmanın ilk yarısında kopartamadığı maçı ikinci yarıda Abdullah Avcı’nın hamleleriyle kazanan Trabzonspor, hem 3 puan aldı, hem de camiayı mutlu etti.

İlk yarıda sadece Ekuban ile üçüncü bölgede tehlike yaratan Bordo Mavili ekip orta alanda ki uyum sorununu giderememenin sıkıntılarını da zaman zaman yaşadı. Bu nedenle kenar savunmacıları hücum bölgesinde fazla kullanmayan Trabzonspor, alan ve adam paylaşımında doğru orantıyla oynayınca kendisi de fazla yaratamasa da rakibine pozisyon vermedi. Karagümrük takımının eksiklerinin oyun ve mücadelede hissedildiği maçın ikinci yarısında Abdullah Avcı’nın hamleleri Trabzonspor’un maça ağırlığını koymasını sağladı.

Abdulkadir Ömür’ün oyuna girmesiyle geçişleri hızlı ve doğru yapıp, Abdulkadir Parmak ile Baker’in orta alanı savunmak için o bölgede üstünlük kurması ile daha akıcı olan Trabzonspor, zaten fazla direnç gösteremeyen Karagümrük takımının gardını düşürdü. Abdulkadir Ömür’ün forvet hattını destekleyerek pas bağlantılarının merkezinde rol alması oyunun izlenme keyfini de arttırdı.

Sonuç olarak Trabzonspor, İstanbul’dan sadece 3 puanla dönmedi aynı zamanda zirvede yer alan takımlara da göz dağı verdi.