Trabzonspor için şampiyonluk iddiasını üst sıralarda devam ettirmek adına en kritik müsabakalardan biriydi. karşılaşma Trabzonsporun baskılı oyunuyla başladı ilk 15 dakika Başakşehir yarı sahasından çıkamadı, Trabzonsporun yaptığı baskı Başakşehir kalesinde tehlikeler yaratsa da tabelaya yansıtamadı.  Baskılı oyunun ardından yorulan Trabzonsporlu oyuncular oyunda etkisini kaybetmeye başlayınca Başakşehir oyun dengesini kurdu Robinho ve Visca ile hücumda etkili oldu. Hakem Halil Umut Meler sertliğe müsamaha gösterdi fakat aynı sertlikte olan pozisyonlarda ev sahibi ekip  aleyhine sarı kartlarını cömertce kullandı.  Karşılaşmada oyundan daha çok hakem kararları ön plana çıktı. Bir çok kritik kararlar da tercihini Başakşehir den yana kullandı.  Ekuban 'a ceza sahası içinde yapılan hareket net penaltıydı ancak hakem penaltıyı vermemekle birlikte VAR daki hakem Fırat Aydınus un uyarıda bulunmaması da gözlerden kaçmadı. 

Yine Ekuban 'ın kendi kalesine attığı gol de Ardanın yaptığı faul...

Pereira ya yapılan ve ayak tarak kemiğinin kırılmasına neden olan pozisyon...
 

Bu pozisyonlardaki hakemin hatalı kararları karşılaşmanın önüne geçti.  
 

Ünal Karaman kısıtlı kadroya rağmen en etkili oyun düzeni ile takımı saha sürdü, Başakşehir in topa hakim olma ve oyun alanını  kullanmasına da çok fazla müsaade etmediler . Trabzonsporda Nwakaeme Başakşehir de Edin Visca Takımın en etkili oyuncularıydı. 
 

Abdulkadir Ömür önceki karşılaşmalara göre  performansının altındaydı ayağında çok top tuttu ve kaybetti keza Yusuf Yazıcı da öyleydi.  Uğurcan Çakır yapabileceğinin en iyisini yaptı benden bu kadar dedi. 
 

Başakşehir in oturmuş bir kadrosu ve devre arası iki transferle güçlenmiş bir ekibi var, yanında da kritik kararlar da Başakşehir lehine kararlar verecek hakemde olunca karşılaşmadan üç puanla ayrıldılar.  
 

Transfer yasağı devam eden Trabzonspor için bundan sonraki maçlar çok zor geçecek eksik sakat oyuncular kervanına Parreira 'nın da katılması Ünal hocayı çok zorlayacak alttan gelen gençler sahadaki görevi ne kadar yerine getirebilecek kocaman soru işareti.  
 

Bütün bu olumsuzluklara rağmen ortaya Ünal hocayı ve oyuncuları tebrik etmek gerek.