Halatlı vinç, insan gücünden fazlasını bekleyenler için önemli bir tercihtir. Teknoloji geliştikçe makinalar, insanların yerini almaya başladı. Böylece insan gücünden fazlası beklenen yerlerde makinalar kullanılmaya başlandı.

Vinçler de ağır yüklerin kaldırılması, yüklenmesi ve sevk edilmesinde önemli bir işlevi üstlenmekte. Özellikle sanayide vinçler çok sık kullanılmaktadır. Vinçsiz bir sistem düşünülmemektedir. 

Halatlı vinçler, bakımları yapıldığında uzun süre ağırlık kaldırıp indirmede, insan gücünden fazlası beklenen yerlerde rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Sabit askılı 2 hareketli halatlı tavan vinç kullanım alanı da genelde sabit bir yerde sürekli olarak çalışması istenen güçlü makinalardır.

Sabit vinçler ile standart vinçler arasında farklılıklar vardır ve bu nedenle kullanıcıların, ihtiyaçları olan alana göre bu vinçleri edinmeleri son derece önemlidir. Kimi işlerde vincin sabit kalması istenmezken, bazı işletmelerde yapılacak iş aynı bölgede olduğundan tavan vinçlerinin kullanılması zorunludur. Vinç alırken kullanım alanına göre bir uzmana danışmak mantıklı olacaktır.

Tavan Vinçleri Kimler Tarafından Kullanılır?

Tavan vinçleri, ağır sanayide, demir-çelik gibi üretim ve yükleme bulunan yerlerde. Dev yüklerin kaldırılmasında kullanılmaktadır. Eğer sevkiyat yapılacaksa sevkiyat yapılan yerde de indirme-bindirme işlemi yapılacaksa araç vinçleri kullanılmalıdır. 

Tavan Vinçlerinin Bakım Maliyetleri Nasıldır?

Tavan vinçleri, tıpkı kimi arabalarda kullanılan klişe söz gibi yakıt ve gider cimrisidir. Bakımları doğru yapıldığında uzun ömürlülerdir ve kolay kolay sıkıntı çıkarmazlar. Üzerlerindeki yükten fazla yüklenmeleri son derece tehlikeli ve makina ömrünü azaltan bir detaydır. Bu nedenle kullanıcıların bu konuda bilgilendirilmesi elzemdir. Ayrıca böyle bir durumda halatlarda kopma, makinada bozulma olma ihtimali de yüksektir. Bu nedenle fazla yükle yüklenecek yerler varsa, mutlaka büyük bir makina tercih edilmelidir. 

Fiyat performans açısındansa yüklenecek yüke göre makina almak en doğrusudur. Hem giderlerin yönetimi, hem bakım maliyetleri açısından size en uygun makinayı seçmeniz faydanıza olacaktır. Bir boy büyük alalım seneye de giyeriz düşüncesi bu sektörde çok karşılık bulmamaktadır.

Halatlı vinçler sadece sanayide değil günlük yaşantımızda da sıkça kullanılmaktadır. Bunlardan en bilindiği kuşkusuz asansörlerde kullanılan vinç çeşitleridir.

 Bazı vinçler ayaklı bazılarıya sadece vinç kısmının hareket etmesi ile sağlanmaktadır.

Eğer vinç sistemi komple hareket ediyorsa bunun güc isteği daha fazla olacak, ayaklar için de ekstra motor takviyesi gerekecektir.

Eğer vinç tavanda hareket ediyor, ayaklar sabitse bu tip makinalar nispeten daha az güç harcayıp daha az parçaya ihtiyaç duyarlar. 

Ayrıca bu tarz vinçlerde switch vs. birçok farklı parça kullanıldığı için bakımları daha pahalı olabilir. 

Bu nedenle en iyi makina, sizin içinizi en iyi görecek makinadır. En pahalısı ne yazık ki sizin için en iyisi olmayabilir. Ayrıca maliyetinin yanında bakım ve onarım giderleri de zamanla rahatsız edici boyutlara ulaşabilir.

Sabit Askılı 2 Hareketli Halatlı Tavan Vincinin Özellikleri Nelerdir?

Bu tarz vinçler tavana ya da herhangi bir krişe bağlı olarak çalışırlar ve 2 yönlü hareketleri vardır. Yukarı yönlü kaldırma, aşağı yönlü indirme. 10 Tona kadar üretilebilirler ve isteklere göre çok kullanışlılardır. Eğer dar bir alanda sürekli olarak işlem görülüyorsa sabit askılı 2 hareketli halatlı tavan vinçleri tam olarak sizin istediğiniz üründür. Herhangi bir ileri geri yönlü gitme ihtiyacı yoksa bu tarz vinçler çok daha ekonomik olurlar ve uzun yıllar kullanılabilirler.

Aynı zamanda bu tarz vinçler yer tasarrufu açısından da oldukça önemlidirler. Standart bir vinç geniş alan isterken sabit askılı vinçlerde alan gereksinimi oldukça azdır ve rahat kullanıma olanak sağlar.

Editör: Ersin Tanitim