Hamile Kalma Yöntemleri

Hamile kalmak sanıldığı kadar kolay bir olgu değildir. Öncelikle başarılı bir gebeliğin oluşabilmesi için kadınlarda yumurtlama dönemi içinde olunması gerekir. Kadınların doğurganlık yeteneği dönemsel olarak farklılık gösterir. Bu nedenle spermlerin yumurta ile olasılığın yüksek olduğu anlarda birleşmesi gerekir. Burada da gebelik için sağlıklı bir sperm olması da elzemdir. Spermler sağlıklı olmazsa yine de gebelik ortaya çıkmaz. Başarılı gebelik için birçok değişken eş zamanlı olarak bir araya gelmelidir.  Bu süreçte çiftler gebelik planında hamile kalma yöntemleri ile başarılı bir gebelik ortaya çıkarabilirler.

Gebelik ortaya çıkması için çiftlerin erkeğin boşalması sırasında doğru pozisyonda olması çok önemlidir.  Doğru cinsel ilişki pozisyonu olmadığında gebelik olasılığı düşebilir. Bu nedenle pozisyonlar gebeliğin ortaya çıkması konusunda çok önemli olacaktır. Uzmanlar bazı pozisyonların cinsel ilişkiyi kolaylaştırıcı etkisi olduğunu ortaya koyuyor. Bu nedenle gebelik planlaması yapıyorsanız belirlenen pozisyonlarda cinsel ilişkiye girmelisiniz. Süreç boyunca doğru cinsel ilişki deneyimleri yaşayan çiftlerde gebelik olasılığı belirgin bir şekilde artış gösterecektir.

Bkz: Hamile Kalma Yöntemleri

Hamile kalma pozisyonları nelerdir?

Gebelik için belirli pozisyonların mutlaka denenmesi gerekiyor. Uzmanlar belirli pozisyonların denenmesi için çiftlere telkinde bulunuyorlar. Bu nedenle sizler de başarılı bir gebelik hedefliyorsanız uzmanlar tarafından önerilen pozisyonları deneyerek hamilelik olasılığını en üst seviyeye çekebilirsiniz. Bu pozisyonlar fizik kanunları da dikkate alındığında gebeliği kolaylaştıracaktır.

En bilinen hamile kalma pozisyonları şöyle sıralanabilir;

  • Cinsel ilişki sırasında erkek üstte ve kadın altta olduğu misyoner pozisyonunda gebelik ortaya çıkabilir. Bu pozisyon gebe kalma pozisyonu olarak da nitelendirilir. Kadının belini yüksek bir yastıkla desteklerseniz spermler kolay hareket eder ve gebelik olasılığı güçlenir.
  • Doggie isimli yöntem olan köpek stili ile kadın düzünün üstünde arkası dönük şekilde durur. Bu pozisyonda kadın elleriyle destek alırsa penis yumurta kanalına yaklaşır ve spermlerin alması gereken yol kısalır.
  • Cinsel ilişkide kadının sırt üstü yazar pozisyonu yani bacak omuzda kalça havada olduğunda gebelik olasılığı artar. Erkek de bu süreçte dizlerinin üzerinde durmalıdır.  Bacak ve omuz arasındaki açı uygun hale geldiğinde  spermler kolayca ilerleyebilir.
  • Erkeğin bacakları düz olduğunda ve kadının bacakları omuzda olduğunda vajinaya erişim çok daha kolay olur. Bu pozisyonda kadın sırt üstü yatar ve bacakları erkeğin omuzlarında olur. Kolay hamile kalma pozisyonları arasında bu yöntem çok önemlidir.
  • Kadın ve erkeğin kaşığa benzeyen bir pozisyonda olması  sebebiyle kaşık pozisyonu olan bu yöntemde kadın yan uzanır ve erkek arka taraftan kadını kavrayarak vajinaya erişimi sağlamaktır. Bu pozisyonu yastık daha konforlu hale getirir.
  • Kalça havada olduğunda mide yerde kalırsa erkek arka bölünden vajinaya çok daha kolay girebilir. Bu pozisyonda mide yere tam temas etmeli ve kadın da yüz üstü yatmalıdır. Söz konusu pozisyonda da gebelik başarılı bir şekilde ortaya çıkabilir.

Kolay gebelik pozisyonları konusunda sizlere tüm detayları anlattık. Bunun yanında gebelik pozisyonlarının gebeliği kolaylaştıracağı bilgisi yanlış olur. Yani bu yöntemler sadece yardımcı yöntemler olarak kullanılabilir. Bunun dışında belirtilen yöntemlerle cinsel ilişkiye girildiğinde kesin gebelik olacağı düşüncesi yanlıştır. Çünkü gebelik ortaya çıkması için çok farklı değişkenler eş zamanlı bir araya gelmelidir.

Cinsel ilişkide pozisyonların gebeliğe etkisi nedir?

Her çift istedikleri zaman çocuk sahibi olamayabilir. Çünkü cinsel ilişki yaşama sadece gebelik ortaya çıkması için yeterli değildir. Bu süreçte erkeğin sağlıklı ve hareketli bir sperme sahip olması gerekiyor. Aynı zamanda kadınların da yeterli sayıda sağlıklı yumurta üretimi olmalıdır. Tüm bu şartlar uygun olsa da uzun süre boyunca gebelik ortaya çıkmayabilir. Bu durumda birçok gebelik konusunda uzmanlara başvuruyor. Gebelik sürecinin ortaya çıkması için cinsel ilişki sırasında pozisyonlar da önemlidir.

Bazı pozisyonlar cinsel ilişkide gebelik olasılığını arttırabilir ve spermlerin yumurtaya ulaşma sürecini kolaylaştırabilir. Cinsel ilişkide pozisyonların gebeliğe etkisi sadece yumurta ve spermin birleşme işlemini kolaylaştırması olur. Doğru zamanda en uygun pozisyonlarda düzenli şekilde cinsel ilişkiye girildiğinde başarılı gebelik ortaya çıkabilir. Kadınların sağlıklı yumurta üretmesi ve erkeklerde spermlerin de döllenme için uygun olması durumunda kolay hamile kalma pozisyonları ile cinsel ilişki deneyimleri yaşandığında gebelik başarılı şekilde ortaya çıkabilir.

Hamile kalma pozisyonları işe yarıyor mu?

Gebelik  planı yapan çiftler özellikle belirli bir süre boyunca cinsel ilişkiye girilmesine rağmen gebelik ortaya çıkmadığında her türlü çabayı göstermek istiyorlar. Bu nedenler de hamile kalma pozisyonları işe yarıyor mu sorusu ortaya çıkıyor. Çünkü bazı pozisyonlar uzmanlar tarafından hamile kalmayı kolaylaştırıcı pozisyonlar olarak nitelendiriliyor.

Bir cinsel ilişki pozisyonunun hamile kalmayı sağlaması söz konusu olmaz. Gebelik başarısı için erkekten gelen sağlıklı sperm ile vajinada sağlıklı yumurtanın döllenmesi ve oluşan yumurtanın rahme tutunması gerekiyor. Bu süreçte cinsel ilişki pozisyonları sadece sperm ile yumurtanın buluşmasını kolaylaştırabilir. Bazı cinsel ilişki pozisyonlarında spermlerin hareket alanı daha rahat ve yolu kısa olur.

Bu durumda cinsel ilişki sonrasında gebelik ortaya çıkma olasılığı artar. Ancak yine de kadınların yumurtlama süreci ve adet düzeni bu süreçte takip edilmelidir. Çiftler doğru zamanda cinsel ilişkiye girmediğinde  ve uygun şartlar söz konusu olmadığında ne kadar doğru pozisyonda cinsel ilişkiye girilse de hiçbir şekilde gebelik ortaya çıkmaz.

Kaynak: https://www.ayseduman.com/

Editör: TE Bilişim