Trabzonsporlu taraftarların şampiyonluğa inancının her geçen gün daha da arttığını gözlemliyorum.

Gerçekleşen ve gerçekleşme ihtimali olan transferler haberlerinin de bunda etkisi bir hayli fazla.

Fakat unutulmasın ki, resmi imzalar atılmadan bir transfer haberine taraftarın bu kadar fazla inandırılması, görüşmelerde futbolcunun elini güçlendirirken Trabzonspor tarafından görevlendirilen yetkilileri de masada eksiye düşürür.

Devre arasında menajer kaynaklı yayılan haberlerde Enzo Perez kesin olarak Trabzonspor’da forma giyecekti. Günlerce Trabzonspor ile anlaştığı yazıldı ve çizildi. Şahsen bende menajer tarafından edindiğim bilgileri yönetime sormadan günlerce gündemde tutarak gazetecilik geçmişimde en büyük hatalarımdan birini yaptım.

Devre arası Enzo Perez konusunda dersimi aldım bu nedenle Hamsik konusunda, kesin olarak anlaşma sağlanmadan kesin olarak Trabzonspor ile anlaştığı yönünde bilgileri sizlerle paylaşmayacağım.

Şuanda Hamsik ile görüşmeler oldukça olumlu devam ediyor. Ama kesin olarak anlaşıldığı yönünde bir bilgi Trabzonspor yetkililerinden almadım.

Dış basının yüksek PR’lı gazetecileri Hamsik’in Trabzonspor ile anlaştığını duyurmaya başladı.

Bu durum ise beni korkutuyor. Çünkü kaynaklar sağlam ve Trabzonspor taraftarı artık bu transferi bitmiş olarak görüyor. Fakat durum öyle değil ve büyük mesafe alınırken çıkan haberler kulübe zarar verecek boyutlara geldi. Tekrar belirtiyorum, kesin olarak anlaşılsa bunu Trabzonspor yetkililerinden çok kolay teyit edebiliriz.

Hamsik ile alakalı kesin olarak anlaşıldığı yönünde haberler sağlam kaynaklardan çıkınca neler olabilir?

- Trabzonspor yönetimi taraftarın tepkisinden çekinerek, fiyat yükseltmeye gidebilir. Transferi bitirebilmek ve taraftarın tepkisini almamak için tavizler verebilir.

Yani anlaşılmamış bir transferde kesin olarak anlaşıldığı yönünde çıkan haberlerin, bordo mavili kulübe en büyük zararı bu olur.

Bu durumu Enzo Perez’de canlı olarak yaşadık. Ön anlaşma sağlanmıştı. Futbolcunun Trabzon’a gelmesi beklenirken, futbolcu çocuğunun okulunu bahane etti. Fiyat yükseltildi… Görüşmeler sürdü… Sonrasında ne oldu? Enzo Perez değere bindi ve kazanan futbolcu olurken, durumdan zarar gören Trabzonspor oldu.

Son olarak belirtmek istiyorum.

Hamsik, Trabzonspor’a transfer olmaya sıcak bakıyor.
Trabzonspor, Hamsik’i istiyor.
Görüşmeler çok olumlu şekilde sürüyor.

Fakat, ”hayırlı olsun” demek için sabırlı olmak lazım.

Umarım Trabzonspor görüşmelerde şartlarından taviz vermeden Hamsik transferinde “hayırlısı olur”